Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Inequity and Spondyloarthritis

  • E. Nikiphorou
Datum
donderdag 26 januari 2023
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. D van der Heijde

Samenvatting

Het hoofddoel van het in dit proefschrift gepresenteerde werk is het begrijpen van de rol van sociale factoren in ziekte-uitkomsten bij Spondyloartritis (SpA). Dit is een chronische, inflammatoire gewrichtsziekte die individuen op jonge, werkende leeftijd treft. Wij hebben getracht de rol van sociale factoren beter te begrijpen, zowel op het niveau van het individu dat met de ziekte leeft, als op het niveau van het land, waarbij verschillen in gezondheidszorgsystemen en gezondheidseconomie worden onderkend. Om de rol van deze factoren te onderzoeken hebben wij gegevens gebruikt van bestaande observationele studies bij SpA. De hoofdstukken laten de verschillende uitgevoerde studies en onze bevindingen zien, inclusief gedachten over de klinische relevantie van deze bevindingen en de behoefte aan toekomstig onderzoek.

 

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

pers@lumc.nl

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.