Universiteit Leiden

nl en

Congres/symposium

Wat beperkt?

Datum
zaterdag 3 december 2022
Serie
Geesteswetenschappen en Leiden2022
Locatie
BplusC Biliotheek
Nieuwstraat 4
2312 KB Leiden

Beperkingen horen bij onze menselijke ervaring, alleen niet iedereen ervaart ze. Wat de één ziet als een beperking, ziet de ander als no big deal. Deze middag komen bewoners en studenten van Leiden samen om zich samen te buigen over de vraag: wat beperkt?

Wat in ons lijf en onze geest beperkt ons als mens? En wat in de samenleving veroorzaakt beperkingen? Hoe ga je daar zelf mee om en hoe doe je dat als naaste of als instantie?

Lichamelijke uitdagingen - of lichamelijke diversiteit? -, chronische ziekte, pijn en ongemak: het zijn allemaal begrijpelijke redenen om je als mens beperkt te voelen. Beperkt ten opzichte van wat de maatschappij als gezond ziet. Niet alleen de manier waarop we over deze thema's praten verandert met de tijd, maar ook hoe we ons voelen over onze eigen en andermans beperkingen. 

Er vinden verschillende activiteiten plaats. Zo brengen Things That Talk en DisPLACE verhalen voor het voetlicht, is er een tentoonstelling te zien en vertellen studenten en personeel van de Universiteit van Leiden over inclusiviteit en toegankelijkheid. Ook wordt er geëxperimenteerd met woorden met het Taalmuseum. 

Locatie: BplusC Biliotheek, Nieuwstraat 4, 2312 KB Leiden

Entree: Gratis, aanmelden niet nodig

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.