Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Ouderavond

Voorlezen aan jonge kinderen: waarom, hoe en in welke taal?

Datum
woensdag 14 december 2022
Tijd
Locatie
BplusC Bibliotheek
Nieuwstraat 4
2312 KB Leiden

Voorlezen aan jonge kinderen: Waarom is het zo goed? Hoe moet je het doen? En welke talen kan je gebruiken?

Voorlezen is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen en een leuke manier om samen met je kind bezig te zijn met verhalen. Voorlezen kan op vele manieren en in vele talen. Maar waarom is voorlezen nou precies zo belangrijk? Hoe maak je voorlezen leuk en leerzaam? En maakt het nog uit in welke taal je voorleest? Onderzoekers van de Universiteit Leiden delen tijdens de ouderavond antwoorden op deze vragen. Ook geven zij praktische tips om interactief voor te lezen aan jonge kinderen, aan de slag te gaan met zowel papieren prentenboeken als digitale prentenboeken en om in meertalige gezinnen in verschillende talen verhalen te delen. 

Lees jij graag voor en wil je meer weten over waarom voorlezen zo goed is en hoe je interactief en op verschillende manieren kan voorlezen? Of is voorlezen misschien eigenlijk niet echt iets waar jij plezier uit haalt of aan toe komt en wil je weten op wat voor manieren voorlezen wel bij jou en jouw gezin kan passen? We zien jullie graag op woensdag 14 december 2022 van 19:00 tot 21:30 uur in de BplusC bibliotheek (Nieuwstraat 4, Leiden).

Aanmelden

We horen het graag als je erbij bent.

Meld je aan
Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.