Universiteit Leiden

nl en

Festival

OverActing | Theater Festival Leiden

Datum
vrijdag 2 december 2022 - zondag 4 december 2022
Locatie
Leidse Schouwburg, Stadsgehoorzaal, Scheltema, Het Leidse Volkshuis

Theaterfestival OverActing: een mix van theater en muziek, wetenschap en kunst, emotie en verstand. Met theatervoorstellingen, lezingen, spoken word performances en workshops gaat OverActing op zoek naar de kracht van theatertradities uit het verleden, van stille films tot Griekse tragedies. De heftige gebaren, poses en gezichtsuitdrukkingen van honderd jaar geleden  kunnen we niet meer begrijpen, laat staan ervan genieten. Of toch wel? We nemen je mee op een overrompelende emotionele reis langs acteerstijlen die nu verloren lijken. Confronterend? Misschien. Spannend? Absoluut! Na dit festival kijk je met nieuwe ogen naar het theater van nu. 

 

Vanwege de gekozen cookie-instellingen kunnen we deze video hier niet tonen.

Bekijk de video op de oorspronkelijke website of

Programma

Ga voor het volledige programma naar onze uitgebreide Engelstalige pagina!

 

Meer informatie (Engelstalig)

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.