Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Accessible remote sensing of water

  • O. Burggraaff
Datum
dinsdag 13 december 2022
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. C.U. Keller
  • Prof.dr.ing. M.G. Vijver

Samenvatting

Water is overal om ons heen en is van vitaal belang voor alle aspecten van het leven. Door de verschillende verbindingen en levensvormen die in natuurlijke wateren voorkomen te bestuderen, kunnen we de wereld om ons heen beter begrijpen.

Remote sensing maakt wereldwijde metingen mogelijk met een snelle respons en een hoge consistentie. Citizen science levert nieuwe kennis op en vergroot de wetenschappelijke en sociale impact van onderzoek aanzienlijk.

In dit proefschrift onderzoeken we verschillende aspecten van citizen science en remote sensing van water, met een focus op onzekerheid en toegankelijkheid. We verbeteren bestaande technieken en ontwikkelen nieuwe methoden om smartphonecamera's te gebruiken voor toegankelijke remote sensing van water.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.