Universiteit Leiden

nl en

Cursus

Verdiepingscursus Bewijslastverdeling in civiele zaken najaar 2022

Datum
woensdag 7 december 2022
Tijd
Locatie
Oude Sterrenwacht
Sterrenwachtlaan 11
2311GW Leiden

Verdeling van stelplicht en bewijslast speelt een voorname rol in civiele procedures. De vraag op welk van partijen stelplicht en bewijslast rusten, kan van doorslaggevend belang zijn voor de uitkomst van een procedure. In deze cursus worden de belangrijkste uitgangspunten van het stelsel van verdeling van stelplicht en bewijslast behandeld. De materie wordt toegelicht door de behandeling van rechtspraak en casuïstiek. Dit is een herhaling van de cursus in eerdere jaren, waar mogelijk aangevuld met actualiteiten. De met deze cursus behaalde punten kunt u tevens opvoeren als opleidingspunten, bedoeld in artikel 4.8, eerste lid, van de Verordening op de advocatuur (civiel cassatie advocatuur).

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.