Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Multifocal approach of wrist related injuries

  • R.H. van Leerdam
Datum
dinsdag 22 november 2022
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. I.B. Schipper

Samenvatting

With so many bones, ligaments, tendons and joints keeping the hand and wrist functioning, it is susceptible to a variety of injuries. Hand and wrist injuries are among the most common injuries in all age groups and contribute considerably to the burden of somatic handicaps. These injuries can be debilitating if not treated correctly and can be both time-consuming and fraught with medicolegal risk. The description of wrist related injury is multifocal due to its broad definition and the complexity of the anatomy. Better understanding of injury mechanisms, improvements in diagnostic methods, advances in surgical treatment can all be beneficial to advance the care of these injuries. This thesis describes a multifocal approach on wrist related injuries following trauma, addressing its complexity in diagnosis and treatment strategies.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

pers@lumc.nl

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.