Universiteit Leiden

nl en

Festival

PrinsjesRede prijsuitreiking

Datum
vrijdag 16 september 2022
Tijd
Locatie
Wijnhaven
Turfmarkt 99
2511 DP Den Haag
Zaal
3.46

Wil je de prijsuitreiking bijwonen op 16 september van 16.30-18.00 in Wijnhaven? De presentatie is in handen van Thomas van Groningen. De winnende speeches zullen worden voorgedragen door acteurs van het Nationaal Theater, retorica professor Jaap de Jong ontleedt de speeches van Zelensky, en auteur van het onlangs verschenen boek De Speechschrijver Renée Broekmeulen verklapt ons het geheim van een pakkende speech.

Het doel van de Prinsjesrede is om de kunst van het speechschrijven en de waarde van goed gekozen woorden uit te lichten. De Prinsjesrede is onderdeel van het jaarlijkse Prinsjesfestival in Den Haag, dat viert dat we een democratie zijn, met het vrije woord als hoogste goed. Ieders stem telt in een democratie en daarom nodigen we iedereen uit om een toespraak te schrijven.

Meer informatie over de PrinsjesRede

Meer informatie en registratie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.