Universiteit Leiden

nl en

Festival | Boekpresentatie

Boeklancering 'Atlas van ons Brein' van Lara Wierenga

Datum
donderdag 29 september 2022
Tijd
Locatie
SPUI25
Spui 25
1012XA Amsterdam

Neurowetenschapper Lara Wierenga en grafisch ontwerper Dirma Janse sloegen de handen in elkaar voor een uniek boekproject, de Atlas van ons brein. Een visuele reis door de hersenen. Op 29 september vindt de lancering plaats in SPUI25 in Amsterdam en maak je kennis met de wonderlijke machine die ons brein is. 

Ontdekkingstocht langs het brein

Aan de hand van dertig boeiende vragen en honderden fascinerende illustraties en infographics nemen Wierenga en Janse hun publiek mee op een grafische ontdekkingstocht langs het menselijk brein. Tijdens deze boekpresentatie laten ze het publiek hun reis zien van het allereerste idee tot het uiteindelijke boek.

Ze gaan onder leiding van moderator Linde van Schuppen in gesprek over deze reis en proberen antwoord te geven op de vraag hoe je zichtbaar maakt wat je niet kan zien. Ook maken ze inzichtelijk wat kennis over ons brein doet met onze kijk op de wereld: Hoe verandert dat hoe we denken over onszelf? Wat doet dat met onze kijk op de verhoudingen tussen man en vrouw? En hoe werkt meer kennis over ons brein door in bijvoorbeeld de psychiatrische praktijk of het onderwijs? 

Meld je aan bij Spui 25

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.