Universiteit Leiden

nl en

Publieksdag

Geneesmiddelen of Gif: meng jij je in het debat?

Datum
zaterdag 10 september 2022
Tijd
Locatie
Kamerlingh Onnes Gebouw
Steenschuur 25
2311 ES Leiden
Zaal
A144

Maak kennis met waarheidsvinding in strafzaken in een fictieve strafzitting, gebaseerd op een waargebeurd Leids verhaal


Stel je voor: kort na elkaar overlijden de jonge Suzanna en haar moeder Hester op een niet natuurlijke wijze. De doodsoorzaak blijkt een fatale combinatie van geneesmiddelen. Hesters zus Mie komt in beeld als verdachte. Zij wordt door een getuige herkend, zij beschikt over een deel van de medicijnen die de dood van Hester en Suzanna hebben veroorzaakt en blijkt als enige erfgenaam een forse erfenis op te strijken.  

Maar wat zijn de bewijsmiddelen waard? Heeft Mie haar zus en nichtje vergiftigd, of is er sprake van een noodlottig ongeval?  

Deze vraag staat centraal tijdens de publieksdag over waarheidsvinding op zaterdag 10 september 2022. Middels een (fictieve) strafzitting en verschillende mini-colleges, maak je kennis met het onderzoek dat wordt gedaan bij het Instituut voor Strafrecht en Criminologie aan Universiteit Leiden. Uiteindelijk is het aan jou om het bewijs te beoordelen en te bepalen of Mie veroordeeld wordt.   

De publieksmiddag duurt van 13.00 uur tot ca. 16.15 uur, met aansluitend een borrel

Meld je aan

voor de publieksdag over waarheidsvinding

Aanmelden

Contact

Vragen over deze publieksdag? Neem contact op via publieksdag.waarheidsvinding@law.leidenuniv.nl

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.