Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

Een goed gesprek met kunstmatige intelligentie

Datum
vrijdag 23 september 2022
Tijd
Locatie
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Zaal
028

Wie wel eens een vraag stelt aan een stemassistent zoals Siri of Alexa, weet dat er nogal eens miscommunicatie kan ontstaan. Natuurlijk kan een stemassistent de vraag verkeerd opvangen als je bijvoorbeeld niet duidelijk articuleert, maar ook als de input een logische, foutloze zin is, kan de assistent je plotseling geen, of juist een heel ander antwoord geven dan je had verwacht. In deze lezing neemt Tom Kouwenhoven ons mee in zijn onderzoek naar het verbeteren van de communicatie tussen mensen en kunstmatige intelligentie. Door mensen en computers een gedeeld vocabulaire te laten ontwikkelen, bijvoorbeeld via het samen spelen van een spel, kunnen computers mensen beter leren begrijpen, en snappen mensen ook meer van computers.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.