Universiteit Leiden

nl en

Lezing

Lezing- Albertus Groneman, een veelzijdig componist en musicus

Datum
zondag 12 juni 2022
Tijd
Toelichting
Onderdeel van Schuyt Festival
Locatie
Lokhorstkerk
Pieterskerkstraat
Leiden

De van oorsprong Duitse componist en musicus Albertus Groneman schreef zich in 1732 in als student aan de Universiteit van Leiden, alwaar hij al snel naam maakte als vioolvirtuoos. Tien jaar later vinden we hem terug als organist en beiaardier van de Grote kerk in Den Haan functie die hij tot aan zijn dood in 1778 zou vervullen. Als componist heeft Groneman zijn naam gevestigd met sonates voor viool, voor fluit of voor twee fluiten en basso continuo. Sonates die zowel in Amsterdam, Londen als Parijs in druk verschenen. Fluitist en onderzoeker Jed Wentz laat zijn licht over dit repertoire schijnen.

Let op: deze lezing wordt in het Engels gegeven!

Met: dr. Jed Wentz

Entree: € 5,=. Kaarten koopt u hier.

 

Programma

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.