Universiteit Leiden

nl en

Plantenmarkt Hortus botanicus

Datum
zaterdag 7 mei 2022
Tijd
Locatie
Hortus botanicus
Rapenburg 37
Leiden

Ervaar het voorjaar in de Hortus botanicus Leiden tijdens de jaarlijkse plantenmarkt, die dit jaar plaatsvindt op zaterdag 7 mei. Van 10:00 tot 17:00 uur kunnen tuin- en plantenliefhebbers hun hart ophalen bij meer dan 30 kramen met exclusieve (kamer)planten, zaden, bollen, tuinadvies, kunst, accessoires en meer. Daarnaast kunnen bezoekers meedoen met workshops, een lezing of demonstratie bijwonen én een kijkje nemen in de kwekerij van de Hortus. Een uitstekend uitje voor Moederdag en de uitgelezen plek om een uniek cadeautje te kopen.

Een gevarieerd programma

Naast snuffelen bij de marktkramen zijn er ook verschillende activiteiten bij te wonen. Bezoekers komen meer te weten over Nederlandse waterplanten en hun ecologische rol tijdens de lezing van Michiel Verhofstad (FLORON), kunnen een zalf, scrub en geurzakje maken tijdens de kruidenworkshop van Historische Tuinen Matilo en hortusimkers Fred en Jack laten zien hoe je een rolkaars maakt met de was van het bijenvolk van de Hortus. Bovendien krijgen bezoekers de unieke kans om een rondleiding door de Varentuin te volgen, gegeven door de deskundige leden van de Varenvereniging. Ga naar de Plantenmarktpagina op de website van de Hortus voor het volledige programma met tijdstippen en een overzicht en plattegrond van alle standhouders.

De markt is van 10.00 tot 17.00 uur te bezoeken. Kosten: regulier Hortusentree. Hortusvrienden en Museumkaarthouden krijgen gratis toegang. Let op: bij vele marktkramen is pinnen niet mogelijk, dus neem contant geld mee.

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.