Universiteit Leiden

nl en

Lezing | Studium Generale

900 jaar Pieterskerk: Kerkinterieurschilderijen van de Pieterskerk in de museumcollectie

  • Jori Zijlmans
Datum
dinsdag 19 april 2022
Tijd
Locatie
Online

De Pieterskerk Leiden viert haar 900-jarig jubileum. Als onderdeel van het jubileumjaar organiseert de Pieterskerk Leiden i.s.m. Studium Generale een aantal lezingen.

Dr. Jori Zijlmans is conservator geschiedenis van Museum De Lakenhal in Leiden. In haar lezing vertelt zij over kerkinterieurschilderijen van de Pieterskerk Leiden in de museumcollectie (Van Steenwijck, Ringeling, Van Borssom). Dit naar aanleiding van de recente aankoop op een veiling van een zeventiende-eeuws kerkinterieur van Anthonie van Borssom door Museum De Lakenhal. Daarbij zal Zijlmans ook andere geschilderde kerkinterieurs, die bekend zijn van de Pieterskerk Leiden, betrekken. Ook voor Leiden historisch befaamde namen komen aan de orde: burgermeester Van der Werf (1529-1604) en zijn familie, het rouwbord van Willem Corneliszoon van Duyvenbode (1542-1616), evenals het vaandel van Pieter van der Does (1562-1599).

Meer informatie en aanmelden

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.