Universiteit Leiden

nl en

Kunst en cultuur | Concert

Concert Lentekriebels- Practicum Musicae Orkest

Datum
zaterdag 2 april 2022
Tijd
Locatie
Lutherse Kerk

Den Haag

De lente is een nieuw begin: de zon komt terug, dieren en planten krijgen nieuw leven en al het donkere en grauwe van de winter maakt plaats voor licht en kleuren. Ook het PMO staat te popelen om na deze grauwe periode te beginnen aan een muzikale lente. Om deze in te luiden, presenteert het orkest een gevarieerd programma vol lentekriebels!

Ravel voelt het voorjaar als een aansporing om terug te kijken. Niet uit melancholie, maar als ode aan overledenen. Zijn oorspronkelijke inspiratie is barokcomponist François Couperin, maar wanneer hij de suite na de Eerste Wereldoorlog afmaakt, doet hij dat als eerbetoon aan zijn vrienden die die periode niet hebben overleefd.

Wagner daarentegen voelt heel andere lentekriebels. Nadat hij zijn intrek neemt op het landgoed van zijn geldschieter en diens vrouw, schrijft zij gedichten die Wagner op muziek zet. Dat haar rol in deze liederen pas na haar dood bekend mocht worden, zult u zich kunnen voorstellen als u de teksten hoort.

Beethoven, tenslotte, neemt ons mee op een wandeling door de natuur. We horen onder andere vogels (herkent u ze?), een storm en een herdersliedje. Is er een mooiere manier om de lente in te luiden?

Aanvang: 2 april 2022, 20:00
Locatie: Lutherse Kerk, Den Haag

Dirigent: Aafko Boonstra
Solist: Caroline Cartens

Programma:

  • Ravel - Le Tombeau de Couperin

  • Wagner - Wesendonck Lieder

  • Beethoven - Symfonie no. 6 “Pastorale”

Meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.