Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Deep learning for tomographic reconstruction with limited data

  • A.A. Hendriksen
Datum
donderdag 3 maart 2022
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. K. J. Batenburg

In veel gevallen is het nuttig om een object van binnen te kunnen bekijken zonder het te hoeven openen of beschadigen. Een veel gebruikte manier om dit te bewerkstelligen is doormiddel van CT, oftewel computertomografie. Deze techniek is essentieel om bijvoorbeeld de werking van batterijen beter te bestuderen. Om in steeds meer detail en sneller te kunnen scannen zijn computationele technieken onontbeerlijk.

Zogenaamde "deep learning" technieken zijn erg effectief in het verbeteren van de beeldkwaliteit, maar zij vereisen een vooraf verzamelde dataset met vergelijkbare metingen. In dit proefschrift zijn technieken ontwikkeld om deep learning toe te passen, maar zonder (of met minder) vooraf verzamelde data. Hierdoor wordt het bijvoorbeeld praktisch mogelijk om zeer geavanceerde scans van werkende brandstofcellen en van hersenweefsel in veel groter detail te verwerken.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

071 - 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl 

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.