Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Deep Learning for Online Adaptive Radiotherapy

  • M.S.E. Elmahdy
Datum
dinsdag 15 maart 2022
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. U.A. van der Heide
  • Prof.dr.ir. B.P.F. Lelieveldt

Samenvatting:

Adapting a radiotherapy treatment plan to the daily anatomy is a crucial task to ensure adequate irradiation of the target without unnecessary exposure of healthy tissue. This adaptation can be performed by automatically generating contours of the daily anatomy together with fast re-optimization of the treatment plan. These measures can compensate for the daily variation and ensure the delivery of the prescribed dose distribution at small margins and high robustness settings. In this thesis, we focused on developing a deep learning-based methodology for automatic contouring for real-time adaptive radiotherapy either guided by CT or MR imaging modalities.

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

pers@lumc.nl

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.