Universiteit Leiden

nl en

Promotie

Imaging of the cardiorenal syndrome and visceral fat

  • L. Lin
Datum
woensdag 9 februari 2022
Tijd
Locatie
Academiegebouw
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Promotor(en)

  • Prof.dr. H. J. Lamb

Samenvatting:

Dit proefschrift toont het potentiële nut aan van imaging biomarkers van het hart, nieren en visceraal vet, in het bijzonder bij het cardiorenaal syndroom en type 2 diabetes. We onderzochten methoden om visceraal vet en sinusvet te kwantificeren, en de mogelijke klinische implicaties van deze specifieke vetcompartimenten.

We hebben de huidige rol van beeldvormende technieken in de context van cardiorenaal syndroom uiteengezet, en verscheidene imaging biomarkers geëvalueerd in een groep patiënten met type 4 cardiorenaal syndroom. De meerwaarde van deze imaging biomarkers dient voor patienten met cardiometabole aandoeningen en/of cardiorenaal syndroom verder onderzocht te worden.

De voortdurende technische ontwikkelingen in kwantitatieve beeldvorming zullen naar verwachting de meerwaarde van imaging biomarkers bij het monitoren en behandelen van reno-cardiometabole ziekten verder vergroten, zodat deze imaging biomarkers op termijn een bijdrage kunnen leveren aan de mogelijkheden die personalized medicine biedt voor deze patiënten.

 

Proefschriften

Ongeveer een week na de promotie zijn proefschriften van Leidse promovendi digitaal beschikbaar via het Leids Repositorium. De proefschriften op deze site zijn vrij toegankelijk. Alleen in sommige gevallen rust er een tijdelijk embargo op een proefschrift en wordt het proefschrift pas later volledig beschikbaar gesteld.

Persvragen (alleen journalisten)

pers@lumc.nl

Algemene informatie

Bureau Pedel
pedel@bb.leidenuniv.nl
071 527 7211

Deze website maakt gebruik van cookies.  Meer informatie.