Universiteit Leiden

nl en

Data Science & Artificial Intelligence

De minor Data Science & Artificial Intelligence geeft een toegankelijke introductie tot de theorie en praktijk van datawetenschap en kunstmatige intelligentie. Studenten leren de basis van data-analyse en patroonherkenning in grote gegevensverzamelingen, hoe computers leren en ook het interpreteren en visualiseren van de gevonden informatie. De minor wordt in Leiden verzorgd door het Leiden Institute of Advanced Computer Science (LIACS).

Is this the right minor for you?

De minor Data Science & Artificial Intelligence is toegankelijk voor bachelor studenten met interesse zowel in de methoden, processen en systemen om kennis uit data te onttrekken als in informatica. Van de student wordt voldoende kennis van het Nederlands en het Engels verwacht.
Studenten afkomstig uit een informatica gerelateerde discipline kunnen niet worden toegelaten.
Studenten die geen programmeerervaring hebben dienen het vak Introduction to Programming te volgen in plaats van één van de kernvakken, dit na overleg met de minorcoördinator.
Studenten die geen basisvak Statistiek in hun vooropleiding hebben, dienen het vak Statistics for Computer Scientists te volgen in plaats van één van de kernvakken, dit na overleg met de minorcoördinator.

This website uses cookies. More information.