Logo Universiteit Leiden.

nl en

Dossiers

Maak online kennis met wetenschap. Zo kom je vast op ideeën voor je eigen onderzoek!

Wetenschapsdossiers

Vanuit verschillende disciplines werken onze onderzoekers van de Universiteit Leiden samen aan innovatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen. Deze wetenschapsdossiers kun je gebruiken als vertrekpunt voor je eigen onderzoek.

Blogs

Leidse wetenschappers over onderzoek en onderwijs: actueel en divers. Ontdek de blogs.

Universiteit van Nederland

Inspirerende wetenschappers delen via korte colleges de spannendste inzichten uit hun vakgebied. Deze colleges kun je online terugkijken. 

Profielwerkstuk.nl

Tips & tricks van universiteiten in Nederland voor het maken van je profielwerkstuk: profielwerkstuk.nl.

PWS wereld

Op PWS wereld kun je ideeën opdoen voor onderwerpen in verschillende categorieën - zoals Literatuur, Film, Muziek maar ook Politiek en Economie - en je vindt er ook informatie over het zoeken van bronnen en het structureren van het werkstuk.

NEMO Kennislink

Nieuws uit de wetenschap; de wetenschap achter het nieuws. Artikelen over onderzoek van de Universiteit Leiden op NEMO Kennislink.

Nationale Wetenschapsagenda

Een onderzoek begint met een vraag. Geen idee wat je zou kunnen onderzoeken? Kijk eens op de Nationale Wetenschapsagenda en bekijk de vragen die momenteel leven in de maatschappij. 

Profielwerkstuk Taalkunde

Profielwerkstuk Taalkunde wil jou inspireren en uitdagen om onderzoek te doen naar een taalkundig onderwerp dat jou boeit. De thema's die op de site worden uitgelicht, zijn actueel binnen de wetenschap én onze maatschappij. 

Stemmen van Afrika

Wil je een profielwerkstuk schrijven over een onderwerp op het gebied van talen en culturen van Afrika? Op Stemmen van Afrika vind je ruimschoots inspiratie.

LitLab

Een handleiding voor leerlingen die hun profielwerkstuk willen schrijven over Nederlandstalige literatuur is te vinden bij LitLab.

Deze website maakt gebruik van cookies.