Logo Universiteit Leiden.

nl en

PWS begeleiden

Informatie voor docenten

Poster Onderzoekscyclus

De onderzoekscyclus altijd in het zicht in de klas: vraag de poster aan bij het Wetenschapsknooppunt Leiden.

Ondersteuning door studenten

Via het project Persoonlijk Assistent van de Leraar (PAL) kunnen studenen scholen ondersteunen, ook bij profielwerkstukken.

ICLON Nascholing

Nascholing 'Begeleiding van het profielwerkstuk (PWS)', open inschrijving.

Training

Het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland biedt diverse trainingen m.b.t. het profielwerkstuk; raadpleeg de website van ONZ voor het actuele aanbod (zoek op 'profielwerkstuk').

Profielwerkstuk.nl

Universiteiten werken samen in het landelijke profielwerkstuk.nl, met informatie en tips voor leerlingen Ć©n docenten.

Docenten Universiteit Leiden

Heeft u belangstelling om leerlingen te helpen bij het maken van een profielwerkstuk of bent u door leerlingen benaderd met deze vraag? Het team WetenschapsoriĆ«ntatie en aansluiting denkt graag met u mee.

Onderzoek

Eindrapportage Naar zelfstandig onderzoek van leerlingen in het voortgezet onderwijs (2019).

In dit driejarige ontwerponderzoek hebben 24 docenten in 6 scholen voor voortgezet onderwijs in totaal 22 interventies ontwikkeld en ingezet om leerlingen te leren onderzoek te doen. Deze interventies varieerden van een onderzoeksopdracht tot een hele lessenserie waarin alle fasen van de empirische cyclus werden doorlopen van leerjaar 1 tot en met het Profielwerkstuk in leerjaar 6. Ook hebben de docenten rubrics ontwikkeld, die niet alleen door docenten worden gebruikt om onderzoeksverslagen te beoordelen, maar tevens leerlingen helderheid geven aan welke criteria hun onderzoeksverslag moet voldoen. Daarnaast is een workshop ontwikkeld om docenten te ondersteunen bij het begeleiden van onderzoeksopdrachten.

Deze website maakt gebruik van cookies.