Universiteit Leiden

nl en

Vacancy

GZ-Psycholoog

Vacancy number
14599
Job type
Academic staff
Hours (in fte)
0,5-1,0
External/ internal
External
Location
Leiden
Placed on
15 April 2024
Closing date
6 May 2024 9 more days to apply

Apply now

Het Leids Universitair Behandel- en Expertisecentrum (LUBEC) zoekt kandidaten voor de functie van:

GZ-Psycholoog (0.5 – 1.0 fte)

Over ons
LUBEC is een toonaangevend behandel- en expertisecentrum in Leiden, gericht op hoogwaardige geestelijke gezondheidszorg. Ons multidisciplinaire team van professionals streeft ernaar om cliënten de best mogelijke zorg te bieden, gebaseerd op wetenschappelijk onderbouwde methoden en persoonlijke aandacht.

LUBEC is gelieerd aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden.
In LUBEC werken drie afdelingen van het Instituut Psychologie samen met de afdeling Orthopedagogiek. Klinische werkzaamheden worden geïntegreerd met onderwijs op master- en post-masterniveau en met wetenschappelijk onderzoek. Het LUBEC is volop in ontwikkeling.

Binnen het LUBEC functioneren momenteel acht teams, verdeeld over jeugdzorg en volwassenenzorg. De vacature bevindt zich in het team ‘Psychische problemen en lichamelijke aandoeningen’. Dit team is onderdeel van LUBEC volwassenenzorg en gelieerd aan de sectie Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie (GMN) van de universiteit Leiden.

Het zorgaanbod binnen dit team betreft de behandeling van somatische symptoomstoornis en andere psychische problemen bij mensen met lichamelijke aandoeningen. De verwijzingen komen zowel uit de eerste als de tweede lijn. Er wordt hierin nauw samengewerkt met verwijzers uit de regio. Naast de zorgtaken kunnen medewerkers participeren in onderzoek en onderwijs van de gelieerde sectie GMN.

LUBEC werkt samen met regionale partners, zowel wat betreft de zorg als de opleiding van GZ-psychologen en klinisch (neuro-)psychologen.

Functieomschrijving
In verband met uitbreiding en een verlof van een van de medewerkers zijn wij op zoek naar enthousiaste gz-psychologen. Als gz-psycholoog ben je verantwoordelijk voor diagnostiek en behandeling van cliënten met zowel psychische problematiek als lichamelijke aandoeningen. Daarnaast geef je werkbegeleiding aan piogs en stagiaires van het team ‘Psychische problemen en lichamelijke klachten’.

Verantwoordelijkheden

  • Uitvoeren van diagnostisch onderzoek en opstellen van behandelplannen;
  • Individuele en groepsbehandelingen uitvoeren volgens evidence-based richtlijnen;
  • Werkbegeleiding en supervisie geven aan teamleden en bijdragen aan de professionele ontwikkeling van het team;
  • Samenwerken met andere disciplines en teams binnen de organisatie.

Functie-eisen

  • Geregistreerd als gz-psycholoog in het BIG-register;
  • Ervaring in diagnostiek en behandeling van complexe psychopathologie, in het bijzonder in combinatie met lichamelijke aandoeningen (zoals somatisch onvoldoende verklaarde klachten, chronische somatische aandoeningen, neuropsychologische problematiek);
  • Affiniteit en/of ervaring met het ontwikkelen, evalueren en implementeren van cognitief gedragstherapeutische (eHealth) behandelprotocollen;
  • Sterke communicatieve vaardigheden en een proactieve houding;
  • Uitstekende samenwerkingsvaardigheden;
  • Affiniteit met doceren en met begeleiding van studenten en opleidelingen;
  • Affiniteit met werken in een academische omgeving;
  • Ervaring met klinisch wetenschappelijk onderzoek strekt tot aanbeveling.

Wij bieden:

  • Een uitdagende en afwisselende functie in een dynamische werkomgeving;
  • Mogelijkheden voor professionele ontwikkeling en bijscholing;
  • Een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden;
  • Samenwerking met een gemotiveerd en deskundig team;
  • Mogelijkheden tot het geven van klinisch onderwijs in onze psychologie opleiding.

Als gz-psycholoog maakt u deel uit van het team ‘Psychische problemen en lichamelijke klachten’. De functieomvang is 0.5 – 1.0 fte. In overleg wordt een deel van de functie gereserveerd voor onderwijstaken en/of voor wetenschappelijk onderzoek. Omdat LUBEC een jonge instelling is, is er veel ruimte om mee richting te geven aan de optimalisering van het behandelaanbod en de integratie met wetenschappelijk onderzoek.

Ingangsdatum zo spoedig mogelijk.

Onze organisatie

LUBEC bestaat uit afdelingen Jeugdzorg en Volwassenenzorg, beide met meerdere teams. In LUBEC werken circa 65 (35 fte) medewerkers. LUBEC is sinds eind 2019 erkend als GGZ-instelling en is een praktijkopleidings-instelling voor zowel het basisberoep (gz-psycholoog) als de specialismes klinisch psycholoog en klinisch neuropsycholoog. Zie voor meer informatie https://www.lubec.nl

De Faculteit der Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie, Pedagogische Wetenschappen, Politieke Wetenschap en Psychologie. De faculteit heeft circa 7000 studenten en 1000 medewerkers. Binnen de instituten wordt niet alleen onderwijs gegeven, maar ook baanbrekend onderzoek verricht dat de grenzen van ons begrip van menselijk gedrag en maatschappelijke structuren verlegt. Wat onze faculteit uniek maakt is de diversiteit aan onderzoeksonderwerpen, de verschillende stijlen van onderwijs geven en de manier waarop de professionele ondersteuning is ingericht; dit biedt jou de mogelijkheid om jouw interesses en expertise te verkennen en te ontwikkelen. Bezoek onze website voor een impressie: welkom bij de Leidse Faculteit der Sociale Wetenschappen - Universiteit Leiden.

Arbeidsvoorwaarden
Dit dienstverband vindt plaats bij de sectie GMN (Gezondheids-, Medische en Neuropsychologie) van het Instituut Psychologie van de Faculteit der Sociale Wetenschappen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in LUBEC, op drie minuten loopafstand van de faculteit.

Het contract vindt plaats conform de CAO Nederlandse Universiteiten, voor de duur van een jaar. Verlenging naar een vast dienstverband is afhankelijk van gebleken geschiktheid en beschikbare middelen. We bieden een marktconform salaris. De functie wordt ingedeeld in schaal 11, inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Deze salarisschaal loopt van €4332,- tot €5929,-. Verder werken we zonodig met een arbeidsmarkttoelage om marktconforme salariëring (conform GGZ-schaal 65) te kunnen bieden.

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover is na te lezen op: https://www.werkenbij.leidenuniv.nl/

Dit vinden wij belangrijk
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te zijn waar alle studenten en medewerkers zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen en zich volop kunnen ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

Informatie
Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met prof. dr Willem van der Does, klinisch psycholoog, directeur volwassenenzorg; e-mail vanderdoes@lubec.nl, tel. 071 527 4063 of met prof. dr Andrea Evers, klinisch psycholoog, hoogleraar gezondheidspsychologie; a.evers@fsw.leidenuniv.nl; tel. 071 527 6891.

Sollicitatieprocedure
Herken je jezelf in dit profiel en ben je enthousiast om bij LUBEC aan de slag te gaan? Je kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 6 mei 2024 worden ingediend.

De sollicitatieprocedure bestaat uit gesprekken en referentiechecks. Binnenkomende sollicitaties zullen direct in behandeling worden genomen. Een pre-employment screening (referenties, diploma’s, VOG) kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.


Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Mocht je ons toch cv’s toesturen dan kunnen daar geen rechten aan worden ontleend. #LI-Hybrid

Apply now

This website uses cookies.  More information.