Universiteit Leiden

nl en

Imams in Western Europe. Developments, Transformations, and Institutional Challenges

Bij Amsterdam University Press verschijnt 'Imams in Western Europe. Developments, Transformations and Institutional Challenges' onder redactie van Mohammed Hashas, Jan Jaap de Ruiter en Niels Valdemar Vinding, een publicatie waarin tal van zaken met betrekking tot imams in Europa behandeld worden. De presentatie van het boek vindt plaats op vrijdag 8 juni om 16.00 uur, na de NISIS cursus 'Traveling through Islam Research in the Netherlands', aan de Universiteit Leiden, Matthias de Vrieshof 2, zaal 002.

Boekpresentatie

Imams in Europa hebben zich de afgelopen jaren ontwikkelt tot  belangrijke religieuze gezagsdragers, die vormgeven aan de aanwezigheid van islam in westerse samenlevingen. Deze bundel onderzoekt theoretische en praktische vragen die betrekking hebben op de veranderende rol van imams in Europa. In hoeverre zijn imams bemiddelaars tussen Europese staten en moslimgemeenschappen? Subsidiëren staten trainingen voor imams? En zijn er verschillen tussen Europese natiestaten als het aankomt op de institutionalisering van islam? Al deze vragen komen in deze bundel aan de orde.

Andreas Kouwenhoven, journalist van NRC Handelsblad, interviewt een aantal auteurs die een bijdrage hebben geleverd aan de bundel, waaronder Claudia Carvalho (Universiteit van Tilburg), Jan Jaap de Ruiter (Universiteit van Tilburg) en Thijl Sunier (Vrije Universiteit Amsterdam). Vervolgens overhandigt redacteur Jan Jaap de Ruiter de eerste twee exemplaren aan imam Yassin Elforkani (Blauwe Moskee, Amsterdam) en imam Azzedine Karrat (Es Salam moskee, Rotterdam).

Amsterdam University Press is ook aanwezig en biedt het boek met 40% korting aan. Kijk voor meer informatie op de website van Amsterdam University Press.

Kijk voor meer informatie over de cursus ‘Traveling through Islam Research in the Netherlands’ op: nisis.nl

This website uses cookies.  More information.