Universiteit Leiden

nl en

Two Vidi's at Sterrewacht

Jordy Bouwman and future Sterrewachter Reinout van Weeren have been awarded a Vidi subsidy to set up or expand their own line of research.

Jordy Bouwman

Chemie in exotische werelden
Duizenden planeten zijn buiten ons zonnestelsel ontdekt, waaronder ook planeten in de 'bewoonbare zone' rondom andere sterren. In de atmosferen rondom deze planeten vinden complexe chemische processen plaats. De onderzoekers gaan in het laboratorium op zoek naar chemische routes die kunnen leiden tot de bouwstenen van het leven.

Reinout van Weeren

Een zoektocht naar de grootste deeltjesversnellers in het heelal
Hoe werken de grootste deeltjesversnellers in het heelal? En hoe ontstaan magnetische velden in ons Universum? Deze vragen hangen nauw samen met de eigenschappen van schokgolven in clusters en filamenten van sterrenstelsels. De onderzoekers zullen de grootste radio telescopen ter wereld gaan gebruiken, waaronder LOFAR, om deze vragen te beantwoorden.

This website uses cookies.  More information.