Universiteit Leiden

nl en

Miranda van Eck hoogleraar Cardio Vascular & Metabolomic Therapeutics

Miranda van Eck is benoemd tot hoogleraar Cardio Vascular & Metabolomic Therapeutics bij het Leiden Academic Center for Drug Research (LACDR) van de faculteit der Wiskunde en Natuurwetenschappen. De benoeming ging per per 1 februari 2014 in.

Van Eck is is een autoriteit op het gebied van onderzoek naar de functie van macrofagen in de pathofysiologie van atherosclerose. Haar onderzoek is gericht op de wisselwerking van macrofagen met de vetstofwisseling enerzijds en met het immuumsysteem anderzijds.

Omkeren van hart- en vaatziekten

Hart- en vaatziekten, een belangrijke doodsoorzaak in Nederland, zijn het gevolg van de ontwikkeling van vernauwingen in bloedvaten. Van Eck bestudeert hoe de ontwikkeling van deze gevaarlijke vernauwingen kan worden omgekeerd. Door specifieke sturing van nieuwe geneesmiddelen naar de bloedvaten wil van Eck met haar collega-onderzoekers de vernauwingen laten verdwijnen.

Bijzondere subsidies en prijzen

Miranda van Eck heeft een groot aantal belangrijke subsidies verworven waaronder een VENI (2002), een VIDI (2005), een VICI (2013) en een ‘Established Investigator Grant’ van de Nederlandse Hartstichting. 

Onderwijs

Van Eck is sinds 1 januari 2013 Opleidingsdirecteur van de studie Bio-Farmaceutische Wetenschappen . Sinds 1995 levert Van Eck een belangrijke bijdrage aan het onderwijs in de studie Bio-Farmaceutische Wetenschappen, vanaf 2007 ook als coördinator van het onderwijs in de Sectie Biofarmacie van het LACDR.

This website uses cookies.  More information.