Universiteit Leiden

nl en

Professor Joke Bouwstra elected as KNAW member

Professor Joke Bouwstra has been elected as member of the Koninklijke Akademie van Wetenschappen (KNAW, The Royal Dutch Academy of Sciences). This is a very prestigious recognition and a great honor for Joke. You can find the announcement by the KNAW below (short version) and as an attachment.

KNAW kiest 15 nieuwe leden De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) heeft vijftien nieuwe leden gekozen. Leden van de KNAW, vooraanstaande wetenschappers uit alle disciplines, worden gekozen op grond van voordrachten van peers binnen en buiten de Akademie. De KNAW telt circa vijfhonderd leden, verdeeld over de Afdeling Letterkunde en de Afdeling Natuurkunde. Een lidmaatschap is voor het leven. Op maandag 30 september 2013 worden de nieuwe Akademieleden geïnstalleerd in het Trippenhuis van de KNAW.

• Joke Bouwstra (1956), Universiteit Leiden, slaat met haar onderzoek een brug tussen scheikunde, farmaceutisch wetenschappen en geneeskunde. Met een breed scala aan technieken heeft zij op moleculair niveau de barrièrefunctie van de huid in kaart gebracht. De bovenste huidlaag beschermt het lichaam tegen vochtverlies van binnenuit en tegen indringers van buitenaf. Vetten spelen daarbij een belangrijke rol. Deze nieuwe kennis over de huidbarrière leidt tot nieuwe vaccinatiemethodes en een betere behandeling van huidziektes.

Read the KNAW Press release >

This website uses cookies.  More information.