Universiteit Leiden

nl en

Lecture

Symposium over Sint Franciscus

Date
Wednesday 6 September 2023
Time
Location
Lipsius
Cleveringaplaats 1
2311 BD Leiden
Room
005

Stichter van een invloedrijke bedelorde, de eerste bekende schrijver van de Italiaanse literatuur, patroonheilige van Italië. De erfenis van Franciscus van Assisi is veelzijdig en actueel, ook vanwege zijn “ecologische" ideeën over de broederlijke verbintenis tussen de mensen en de natuur als schepping van God. Wat kan hij betekenen voor de hedendaagse wereldburger, zo’n 800 jaar na zijn dood? Daaraan wijdt de opleiding Italiaans een symposium op 6 september, ter opening van het academisch jaar. 

Drie experts uit literaire en theologische hoek belichten Sint Franciscus vanuit een eigentijds (al dan niet ecologisch) perspectief. De lezingen zijn in het Nederlands en zijn bestemd voor een breed publiek van geïnteresseerden. 

Lezingen: 

13.30-14.15: Paul van Heck, emeritus UHD Universiteit Leiden

14.30-15.15: Pier Tolsma, diaken, Bisdom Rotterdam

15.15-16.00: Willem Marie Speelman, Tilburg School of Catholic Theology

De lezingen duren 45 minuten (inclusief discussie) en worden gevolgd door een korte koffiepauze. Een gedetailleerd programma is binnenkort te vinden op Italianistica – Italiëstudies Universiteit Leiden – Culturele evenementen van de Opleiding Italiaanse Taal en Cultuur (leidenuniv.nl).

Locatie: Lipsius 0.05. Inloop vanaf 13.15.

Inschrijving is niet verplicht, maar wordt in verband met de catering op prijs gesteld. Aanmelden kan bij l.migliori@hum.leidenuniv.nl (het volstaat om "aanmelding symposium Franciscus” als onderwerp te vermelden).

This website uses cookies.  More information.