Universiteit Leiden

nl en

PhD defence

Surface Temperature and the Dynamics of H2 on Cu(111)

  • B. Smits
Date
Tuesday 4 July 2023
Time
Location
Academy Building
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Supervisor(s)

  • Prof.dr. G.J. Kroes
  • dr. M.F. Somers

Summary

Waterstofdissociatie op een metaaloppervlak is een alomtegenwoordig proces binnen de industrie, gebruikt bij de productie van kunstmest tot de werking van waterstofauto's.
Binnen de wereld van de heterogene katalyse, die deze processen beschrijft, is het uiteen vallen van waterstof op een koperoppervlak een veelgebruikt modelsysteem, met een grote hoeveel experimentele en theoretische resultaten beschikbaar.

In dit proefschrift beschrijf ik verdere ontwikkelingen omtrent het effect van de temperatuur van het metaaloppervlak op deze reactie.
Ik laat zien dat het statische corrugatie model gebruikt kan worden om het effect van oppervlaktetemperatuur ook mee te nemen op een quantum dynamisch niveau.
Met deze nieuwe resultaten kunnen de verschillen en de overeenkomsten met de meestal gebruikte klassieke dynamica in kaart gebracht worden.
Daarnaast laat ik ook zien hoe het meenemen van de oppervlaktetemperatuur de overeenkomst met experimentele resultaten vergroot.

PhD dissertations

Approximately one week after the defence, PhD dissertations by Leiden PhD students are available digitally through the Leiden Repository, that offers free access to these PhD dissertations. Please note that in some cases a dissertation may be under embargo temporarily and access to its full-text version will only be granted later.

Press enquiries (journalists only)

+31 (0)71 527 1521
nieuws@leidenuniv.nl

General information

Beadle's Office
pedel@bb.leidenuniv.nl
+31 71 527 7211

This website uses cookies.  More information.