Universiteit Leiden

nl en

PhD defence

Prognostic factors in distinct melanoma types

  • N.A. Ipenburg
Date
Wednesday 2 March 2022
Time
Location
Academy Building
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Supervisor(s)

  • Prof. M.H. Vermeer
  • Prof. O.E. Nieweg (University of Sydney)

Het melanoom van de huid is een vorm van kanker die ontstaat in pigment producerende cellen. Het aantal mensen met melanoom neemt al jaren dramatisch toe. Deze vorm van huidkanker presenteert zich meestal als een donkere huidafwijking die nieuw of veranderd is. De dikte van het gezwel, zweervorming en het aantal delende cellen zijn de belangrijkste kenmerken en essentieel voor het bepalen van het stadium van de ziekte.

Prognostische factoren bij verschillende groepen patiënten zijn een centraal onderwerp in dit proefschrift. In dit proefschrift wordt de diagnostiek en behandeling van kinderen, ouderen en melanoompatiënten met een erfelijke aanleg belicht. Tevens hebben wij een voorspelmodel gevalideerd, zodat de overleving van de individuele patiënt beter ingeschat kan worden.

PhD dissertations

Approximately one week after the defence, PhD dissertations by Leiden PhD students are available digitally through the Leiden Repository, that offers free access to these PhD dissertations. Please note that in some cases a dissertation may be under embargo temporarily and access to its full-text version will only be granted later.

Press enquiries (journalists only)

pers@lumc.nl

General information

Beadle's Office
pedel@bb.leidenuniv.nl
+31 71 527 7211

This website uses cookies.  More information.