Universiteit Leiden

nl en

PhD defence

Novel Applications of Objective Measures in Cochlear Implants

  • Y. Dong
Date
Tuesday 15 February 2022
Time
Location
Academy Building
Rapenburg 73
2311 GJ Leiden

Supervisor(s)

  • Prof. J.H.M. Frijns

Summary:

De laatste decennia is er veel veranderd in de behandeling van patiënten met ernstig tot zeer ernstig perceptief gehoorverlies. Het cochleaire implantaat (CI) is inmiddels een effectieve en geaccepteerde behandeling voor revalidatie van dove tot ernstig slechthorende patiënten. De CI vormt een interface tussen een extern geluidssignaal en de gehoorzenuwvezels (ANF's). Mensen met een CI behalen over het algemeen goede prestaties op het gebied van spraakperceptie, echter variëren de uitkomsten nog steeds sterk van persoon tot persoon. Daarom blijft er een aanhoudende noodzaak voor verdere ontwikkeling binnen het veld van cochleaire implantatie.

In dit proefschrift hebben we nieuwe toepassingen ontwikkeld voor objectieve metingen in moderne CI's met betrekking tot elektrisch opgewekte samengestelde actiepotentialen (eCAP) en beeldvorming van het elektrische veld (EFI). Met de ontwikkeling van een iteratief deconvolutiemodel richt dit proefschrift zich op het extraheren van de temporele vuureigenschappen van aangeslagen ANF's in menselijke eCAPs en het evalueren van de mogelijke implicaties voor de klinische praktijk. Daarnaast beschrijft dit proefschrift een poging om intra-operatief de locatie van de elektrode-array in het slakkenhuis te beoordelen op basis van impedantiemetingen.

 

PhD dissertations

Approximately one week after the defence, PhD dissertations by Leiden PhD students are available digitally through the Leiden Repository, that offers free access to these PhD dissertations. Please note that in some cases a dissertation may be under embargo temporarily and access to its full-text version will only be granted later.

Press enquiries (journalists only)

pers@lumc.nl

General information

Beadle's Office
pedel@bb.leidenuniv.nl
+31 71 527 7211

This website uses cookies.  More information.