Universiteit Leiden

nl en

Leiden Institute for Brain and Cognition

LIBC Public scientific day 2024 'Psychedelica'

Every year the LIBC organizes a Public Scientific Day about brain research in Leiden together with the City of Leiden.

Geestverruimende wetenschap: Ontdek de fascinerende wereld van het psychedelica onderzoek!

 

When: 19 april 2024
Where: Stadsgehoorzaal Leiden

Will we see you there? Order your tickets now! 

Please note that the following information is only available in Dutch, since the entire program will be in Dutch as well. 

Psychedelica, zoals LSD, MDMA en psilocybine, staan weer volop in de belangstelling. Je kunt geen krant openslaan of nieuwswebsite openen, of er wordt bericht over de mogelijke voordelen van deze middelen bij de behandeling van depressie, trauma, doodsangst en zelfs verslaving. Daarnaast zoeken veel mensen naar persoonlijke groei of spirituele verdieping bij één van de vele psychedelische retraitecentra in ons land. Ook het gebruik van deze stoffen in minieme doseringen (microdoseren) lijkt een hype en de startups die deze middelen in de markt willen zetten schieten als paddenstoelen uit de grond. Maar wat weten we er nou écht over? En hoe denken experts dat de toekomst eruit ziet?

Deze publieksdag biedt een nuchtere en gebalanceerde blik op (neuro)wetenschappelijk onderzoek naar psychedelica. De sprekers belichten het onderwerp vanuit hun eigen expertise en achtergrond. Daarbij komen verschillende vragen aan bod zoals: Wat gebeurt er nu precies in je brein onder invloed van psychedelica? Wat zijn de effecten van psychedelica op onze waarneming en emoties? Wat is de huidige stand van het onderzoek naar therapeutische toepassingen van psychedelica? Experts uit Leiden en de rest van Nederland, zowel op het gebied van fundamenteel-wetenschappelijk als toegepast onderzoek, komen in dit symposium aan het woord en bieden een fascinerende kijk in de wereld van onderzoek naar psychedelica.

 

This website uses cookies.  More information.