Universiteit Leiden

nl en

Modest Fashion in relatie tot de vrijgevochten vrouw

De modest fashion-industrie is een miljardenindustrie, ontstaan vanuit de behoefte van vrouwen om zich meer bescheiden (lees: bedekt) te gaan kleden. Het Stedelijk Museum Schiedam presenteert daarom in samenwerking met Arminius het Modest Fashion Symposium.

Modest Fashion is een internationaal fenomeen in kunst en mode. Grote modehuizen cateren graag aan de vraag naar bedekkende mode. Maar het zijn niet alleen vrouwen die zich vanuit religieuze overtuiging modest kleden. Voor veel vrouwen – religieus of niet – is bedekkende mode ook een feministisch statement: ze weigeren zich te committeren aan de schoonheidsidealen van een door mannen gedomineerde traditie.

Symposium Modest Fashion

Wat is de relatie tussen de modewereld en het feminisme? Hoe verhoudt het één zich tot het ander? Wat betekent dit voor het modebeeld? En hoe ziet een vrijgevochten vrouw er überhaupt uit? Die vragen komen tijdens dit symposium aan bod.

Amal Alhaag gaat in gesprek met Rajae El Mouhandiz (initiatiefnemer van de tentoonstelling Modest Fashion in het Stedelijk Museum Schiedam), professor en autoriteit op het gebied van Modest Fashion, Reina Lewis (London College of Fashion), Mona Haydar (Syrisch-Amerikaanse rapper en en YouTube-sensatie), Meryem Slimani (Styliste en bekend van haar instagram account Meryem’s First), en Perrine Philomeen (alias Kids of the Universe, kunstenaar o.m. bekend van Hijab in Transition).

Het symposium vindt plaats op maandag 25 november bij debatcentrum Arminius in Rotterdam en begint om 20.00 uur. Bezoek ook de tentoonstelling Modest Fashion in het Stedelijk Museum Schiedam. Meer informatie: www.modestfashion.nu

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door het Leiden University Centre for the Study of Islam and Society (LUCIS)Arminius Rotterdam, Gemeente Schiedam, Gieskes-Strijbis Fonds, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuuurfonds, Mondriaan Fonds, Stichting Bevordering van Volkskracht, Erasmusstichting Rotterdam, S’DAM.

This website uses cookies.  More information.