Logo Universiteit Leiden.

nl en

Seasons of Interdisciplinarity

De Seasons of Interdisciplinarity vormen een initiatief gestart door de Young Academy Leiden in 2021.

Er zijn vele wetenschappelijke thema's met een groot potentieel voor interdiciplinariteit waar jonge onderzoekers van de Universiteit Leiden zich mee bezig houden, terwijl de wetenschappelijke (en universitaire) infrastructuur daarvoor redelijk insulair is. 

Het idee achter de Seizoenen is om bruggen te slaan tussen deze eilanden, zodat onderzoekers elkaar beter kunnen vinden en van elkaar kunnen leren en er zodoende nauwe samenwerking met een sterk interdisciplinair karakter kan ontstaan.

Wetenschappelijke uitdagingen zijn namelijk erg complex, terwijl individuele perspectieven vaak beperkt zijn. Interdisciplinaire samenwerkingen zijn een uitstekende manier om deze beperking te ondervangen. Hier wordt de wetenschap beter van, maar het wordt ook zeker leuker door het te zien als een gezamenlijke teaminspanning. 

Fall of Misinformation

Als onderdeel van de Fall of Misinformation hebben we verschillende interviews gehouden met Leidsche academici die het onderwerp bestuurden. Lees hier ons interview met Ionica Smeets.


 

Spring of Big Data

De Spring of Big Data vormde het startschot van onze Seasons of Interdisciplinarity. In dit Seizoen hield de Young Academy Leiden zich bezig met allerlei vraagstukken rondom Big Data. Dit deden we door een Big Data Policy Hackaton te organiseren voor stakeholders en jonge onderzoekers aan de Universiteit Leiden. Het evenement vond plaats in de ochtend van vrijdag 18 juni. Voor een samenvatting van het evenement, kijk op de Engelstalige pagina. 

Summer of sustainability

Tijdens de Summer of Sustainability hield de Young Academy Leiden zich bezig met allerlei vraagstukken rondom duurzaamheid. Dit deden we door een SDG-Roadmap te organiseren voor jonge onderzoekers aan de Universiteit Leiden. Het evenement vond plaats op 22 en 23 september. Kijk voor een samenvatting van het evenement op de Engelstalige pagina.

Aankomende Seasons

In 2021 zal er nog één ander Seizoen plaatsvinden:

  • Winter of Mental Health

Meer informatie over het aankomende Season volgt binnenkort. 

Deze website maakt gebruik van cookies.