Logo Universiteit Leiden.

nl en

Seasons of Interdisciplinarity

Het ‘Seasons of Interdisciplinarity’ project is een initiatief gestart door de Young Academy Leiden in 2021.

Er zijn vele wetenschappelijke thema's met een groot potentieel voor interdiciplinariteit waar jonge onderzoekers van de Universiteit Leiden mee bezig zijn, terwijl de wetenschappelijke (en universitaire) infrastructuur daarvoor redelijk insulair is. 

Het idee achter de 'Seasons' is om bruggen te bouwen tussen deze eilanden zodat onderzoekers elkaar beter kunnen vinden, van elkaar kunnen leren en om zodoende nauwe samenwerking met een sterk interdisciplinair karakter te laten ontstaan. Wetenschappelijke uitdagingen zijn namelijk erg complex, terwijl individuele perspectieven vaak beperkt zijn. 

Interdisciplinaire samenwerkingen zijn een uitstekende manier om deze beperking tegen te gaan, waarvan de wetenschap zeker beter wordt maar ook leuker door het te zien als een gezamenlijke teaminspannig. 

Spring of Big Data

In dit 'Season', gaat de Young Academy Leiden zich bezig houden met allerlei vraagstukken rondom Big Data. Dit gaan we doen door een Big Data Policy Hackaton te houden voor jonge onderzoekers aan de Universiteit Leiden. Het evenement zal plaatsvinden op vrijdag 18 juni van 09:00 to 12:30. We kijken ernaar uit om je daar te zien, klik hier voor meer informatie. 

Deze website maakt gebruik van cookies.