Logo Universiteit Leiden.

nl en

Toelating en selectie

Jaarlijks zoekt de Young Academy Leiden nieuwe leden. We wisselen af ​​tussen een openstaande vacature, waarop kandidaten kunnen solliciteren, en voordracht door de faculteitsbesturen en het College van Bestuur van het LUMC.

Waarom zou je je aansluiten bij YAL?

Sluit je aan bij Young Academy Leiden (YAL), waar beginnende onderzoekers interdisciplinaire initiatieven stimuleren, het bereik vergroten en beleid vormgeven in de academische wereld en daarbuiten. YAL verwelkomt aanvragen van alle faculteiten, en moedigt vooral die uit ondervertegenwoordigde groepen aan om bij te dragen aan onze diverse en dynamische gemeenschap.

Door lid te worden van de YAL krijg je de kans om discussies in de academische wereld en de samenleving vorm te geven. Je werkt samen met gemotiveerde collega's uit diverse disciplines en draagt ​​zo bij aan innovatie binnen en buiten de universiteit.

Wie we zoeken:

Jaarlijks selecteert YAL nieuwe leden onder medewerkers van de Universiteit Leiden en het LUMC, binnen acht jaar na hun promotie (in lijn met de verlengingsclausule van NWO). YAL zoekt gepassioneerde academici aan het begin van hun carrière die geïnteresseerd zijn in onderzoek, onderwijs en bredere maatschappelijke kwesties zoals beleid, outreach en interdisciplinariteit. Leden dragen wekelijks ongeveer vier uur bij aan YAL-activiteiten. Het lidmaatschap, dat vijf jaar duurt, leidt tot het worden van YAL-alumni.

Aanmeldingsprocedure 2024

In 2024 loopt de selectie via de faculteitsbesturen van de universiteit en het College van Bestuur van het LUMC, die ieder minimaal twee kandidaten voordragen. Neem dus bij interesse contact op met je faculteitsbestuur. Deadline voor selectie door de decanen is 22 april.

Voor een nominatie moeten de besturen het volgende voorleggen aan de YAL Project Manager, Suzanne Brinkman, via s.brinkman@bb.leidenuniv.nl:

  • Een verklaringsbrief van uw afdelingshoofd of instituutsmanager. Het sjabloon voor de verklaringsbrief YAL nominatie 2024 vindt u hier.
  • Een motivatiebrief (max. 500 woorden) waarin uw interesses op het gebied van outreach, interdisciplinariteit of beleid worden uiteengezet en hoe u wilt bijdragen aan de missie van YAL.
  • Uw Curriculum Vitae (CV), niet groter dan twee pagina's, waarin de nadruk wordt gelegd op de toewijding aan de interdisciplinaire en maatschappelijke betrokkenheidsdoelen van YAL.

Voor de definitieve selectie laten we op donderdag 16 mei een commissie, waaronder een bestuurslid, kandidaten interviewen. Wij streven naar een diverse vertegenwoordiging over faculteiten heen en naar evenwicht in onze aandachtsgebieden. Leden besteden wekelijks ongeveer vier uur aan YAL-activiteiten, met afdelingsondersteuning voor hun tijd.

Als u nog vragen heeft, kunt u ons een e-mail sturen op youngacademy@bb.leidenuniv.nl.

Deze website maakt gebruik van cookies.