Logo Universiteit Leiden.

nl en

Nacht van Ontdekkingen

De Young Academy Leiden draagt elk jaar bij aan de Nacht van Ontdekkingen, een jaarlijks evenement in Leiden waarin wetenschap en cultuur centraal staan.

De Nacht van Ontdekkingen & YAL 2023

Young Academy Leiden (YAL) zal vertegenwoordigd worden op de Nacht van Ontdekkingen 2023. Dit evenement vindt plaats op 16 september in de avond (gebied: Leids Academiegebouw en Hortus Botanicus). Dit jaar hopen we een interessant programma te hebben, waar jonge Leidse wetenschappers het verhaal van hun onderzoek aan een breed publiek kunnen vertellen. Door middel van het invullen van dit formulier geef je aan dat je mogelijk interesse hebt om één van deze slots in te vullen (maar je verplicht je tot niets). We nemen contact met je op, zodat we een afspraak kunnen plannen om de exacte doelgroep en andere details uit te werken. Laat hier uw contactgegevens achter, zodat wij contact met u kunnen opnemen.

De Nacht van Ontdekkingen vindt plaats op zaterdag 16 september. Bezoek de website van NoD voor meer informatie.

De Nacht van Ontdekkingen & YAL 2022

Young Academy Leiden’s interactieve escapebox                                  Ontdek de rijke historie van de Universiteit Leiden door het spelen van deze interactieve escapebox. Leden van de Young Academy Leiden hebben de handen ineengeslagen om verschillende onderzoeksdisciplines in de schijnwerpers te zetten. Ga in een groep de uitdaging aan om hersenkrakers en raadsels op te lossen. De acht puzzels hebben stuk voor stuk te maken met baanbrekende ontdekkingen van Leidse wetenschappers en brengen je één voor één dichter bij de ontknoping, namelijk een sleutelgebeurtenis in de geschiedenis van de universiteit. Deze interactieve escaperoombeleving is voor iedereen die spelenderwijs wil leren over de Universiteit Leiden en haar grootste wetenschappers.

De Nacht van Ontdekkingen & YAL 2019

De YAL heeft bijgedragen aan de Nacht van Ontdekkingen 2019, die plaatsvond op 21 september. Bezoekers konden bij onze stand hun kennis en opvattingen testen  in het domein van de Next444-thema’s: Data & Technologie, Duurzaamheid, en Gelijkheid, Eerlijkheid & Rechtvaardigheid. 

Om bewustwording te creëren op het gebied van duurzaamheid lieten we bezoekers hun ecologische voetafdruk berekenen. Bezoekers konden ook testen hoe (on)bevooroordeeld met betrekking tot geslacht ze zijn aan de hand van een impliciete-associatietest. Een ander testje stelde bezoekers voor de uitdaging om echte gezichten van door kunstmatige intelligentie gegenereerde gezichten te onderscheiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.