Logo Universiteit Leiden.

nl en

Summerschool Junior

Leren over wetenschap in de zomer!

Wetenschap

Het Wetenschapsknooppunt Leiden organiseert in 2023 de 2e editie van de Leidse Summerschool Junior. Kinderen uit groep 6 en 7 ontdekken gedurende een aantal dagen de boeiende wereld van wetenschap en onderzoek. We doen dit niet alleen op onze mooie locatie in het centrum van Leiden maar we gaan ook op pad! De data en het programma worden later in het jaar bekend gemaakt.

Voor wie?

Summerschool Junior is voor kinderen die op dit moment in groep 6 of 7 zitten. Kinderen die pas na de zomer (schooljaar 2023-2024) naar groep 6 gaan, kunnen niet meedoen. Hierop maken wij geen uitzonderingen. Er kunnen in totaal maximaal 32 kinderen deelnemen aan deze Summerschool.

Programma

We beginnen met een officiĆ«le opening, waar ouders/verzorgenden bij kunnen zijn. Daarna gaan de kinderen kennismaken in de groepjes. In de rest van de week gaan de kinderen aan de slag met het programma. We sluiten het programma weer gezamenlijk af met ouders/verzorgers; de kinderen zullen dan tonen waar zij aan gewerkt hebben. 

Kosten

Aan Summerschool Junior zijn kosten verbonden; het precieze bedrag wordt bekend gemaakt zodra het programma rond is. Na aanmelding ontvangt u automatisch een link om deze kosten te betalen via iDEAL. De inschrijving is rond als de aanmeldkosten overgemaakt zijn. Programma's, toegangskaartjes, materialen en limonade zijn bij deze kosten inbegrepen.

Aanmelden

Aanmelden wordt later in het jaar mogelijk via het online aanmeldformulier. U wordt verzocht per kind een apart aanmeldformulier in te vullen. Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst. Indien het maximumaantal deelnemers is bereikt, kunt u inschrijven voor de reservelijst via wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl. Hier kunt u ook terecht met vragen over het programma.

Samenwerking

Om alle kinderen de kans te geven mee te doen aan dit programma, zijn er 10 plekken gereserveerd voor aanmelding via JES Rijnland. Voor deze plekken hoeft niet betaald te worden. Kent u kinderen die voor deze plekken in aanmerking zouden kunnen komen, neem dan contact op met: Zeynep Uslu, Coƶrdinator bij Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland: z.uslu@jesrijnland.nl, 0641528488.

Deze website maakt gebruik van cookies.