Logo Universiteit Leiden.

nl en

Summerschool Junior

Leren over wetenschap in de zomer!

Wetenschap

Het Wetenschapsknooppunt Leiden organiseert van 15-19 juli 2024 de 3e editie van de Leidse Summerschool Junior. Kinderen uit groep 6 en 7 ontdekken gedurende een aantal dagen de boeiende wereld van wetenschap en onderzoek. We doen dit niet alleen op onze mooie locatie in het centrum van Leiden maar we gaan ook op pad! 

Voor wie?

Summerschool Junior is voor kinderen die op dit moment in groep 6 of 7 zitten. Kinderen die pas na de zomer (schooljaar 2024-2025) naar groep 6 gaan, kunnen niet meedoen. Hierop maken wij geen uitzonderingen. Er kunnen in totaal maximaal 32 kinderen deelnemen aan deze Summerschool. De voertaal is Nederlands en we streven ernaar ieder jaar een nieuwe groep kinderen te ontvangen (het programma wordt deels jaarlijks herhaald.)

Programma

Tijdens deze week verwonderen kinderen zich over wetenschap: ze reizen terug in de tijd, gaan op avontuur in de plantenwereld en als echte onderzoekers speuren ze naar antwoorden in DNA. De week begint op maandag om 9:00 uur met een officiĆ«le opening, waarbij ook ouders/verzorgenden van harte welkom zijn. Om 10:00 uur gaan de kinderen kennismaken in de groepjes. De rest van de week gaan de kinderen aan de slag met het programma tussen 09:00-12:30 uur. We sluiten het programma op vrijdag om 11:45 uur weer gezamenlijk af met ouders/verzorgers; de kinderen zullen dan tonen waar zij aan gewerkt hebben (tot 12.30 uur). 

Kosten

Aan Summerschool Junior zijn kosten verbonden. Voor 2024 bedragen de kosten 120 euro per kind. Na aanmelding ontvangt u automatisch een link om deze kosten te betalen via iDEAL. De inschrijving is rond als de aanmeldkosten overgemaakt zijn. Programma's, toegangskaartjes, materialen en limonade zijn bij deze kosten inbegrepen.

Aanmelden

Aanmelden is later in het cursusjaar mogelijk via het online aanmeldformulier. U wordt verzocht per kind een apart aanmeldformulier in te vullen. Aanmeldingen worden verwerkt in volgorde van binnenkomst. Indien het maximumaantal deelnemers is bereikt, kunt u inschrijven voor de reservelijst via wetenschapsknooppunt@iclon.leidenuniv.nl. Hier kunt u ook terecht met vragen over het programma.

Samenwerking

Om alle kinderen de kans te geven mee te doen aan dit programma, zijn er 10 plekken gereserveerd voor aanmelding via JES Rijnland. Voor deze plekken hoeft niet betaald te worden. Kent u kinderen die voor deze plekken in aanmerking zouden kunnen komen, neem dan contact op met: Tess Tensen van Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland: Tess Tensen, T.Tensen@jesrijnland.nl, 06-28491008.

Deze website maakt gebruik van cookies.