Logo Universiteit Leiden.

nl en

Workhop onderzoekend leren

Doelgroep

Deze workshop is bedoeld voor leerkrachten PO/docenten onderbouw VO die willen starten met onderzoekend leren of zelf materiaal willen maken voor onderzoekend leren in de klas. De workshop kan gevolgd worden door zowel leerkrachten die ervaring hebben met onderzoekend leren, als door leerkrachten voor wie dit een eerste kennismaking met onderzoekend leren is.

Inhoud

In de workshop wordt aandacht besteed aan de volgende vragen:

  • wat doen de leerlingen concreet in welke fase van de onderzoekscyclus,
  • welke mogelijkheden biedt de onderzoekscyclus voor kennisverwerving en het trainen van vaardigheden,
  • welke activiteiten biedt de docent aan in de les om kennisoverdracht te stimuleren en het proces van zelf onderzoek doen te begeleiden,
  • hoe schakel je als docent tussen de verschillende rollen die ingezet moeten worden bij het begeleiden van onderzoekend leren?

Werkvorm

Dit betreft een hands on workshop waarbij gewerkt wordt met een bordspel. Er kan individueel of in duo’s gewerkt worden. De workshop duurt 1 uur, langer kan op aanvraag. De workshop kan ook ingepast worden als teamtraining of voor een studiedag

Locatie

De workshop kan gegeven worden op school, bij de Universiteit Leiden of op een andere gewenste locatie (in overleg).

Kosten

€ 250 voor een workshop van 1 uur met minimaal 8 en maximaal 25 deelnemers; offerte op aanvraag voor langere bijeenkomsten of grotere groepen.

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk via het aanmeldingsformulier. Het Wetenschapsknooppunt Leiden neemt vervolgens contact op voor nadere afstemming n.a.v. de opgegeven wensen.

Deze website maakt gebruik van cookies.