Logo Universiteit Leiden.

nl en

Frans: kennismakingslessen

De meeste kinderen leren pas op de middelbare school Frans. Hoe leuk is het als ze al wat Franse woorden leren en kennismaken met de Franse cultuur op de basisschool? Dat kan via deze kennismakingslessen, gemaakt door studenten van de Universiteit Leiden.

Inhoud

De digitale gastlessen Frans zijn ontwikkeld in het kader van de Mastercursus Littérature et pédagogie. Er zijn 3 digitale kennismakingslessen Frans beschikbaar:

 1. Winter - Franse les met Jacques Prévert door Morgane Lefebvre
  In deze les maken de leerlingen kennis met een gedicht en het lied dat daarvan gemaakt is. De woorden die zij leren, gaan over de winter.
   
 2. Lente - Franse les met Victor Hugo door Myrthe Galle
  In deze les reflecteren kinderen op hun eigen en elkaars taalvaardigheid en ze maken kennis met een gedicht van Victor Hugo. De woorden die ze leren, gaan over de lente.
   
 3. Zomer - Franse les met Guillaume Apollinaire door Roos Le Fèvre
  In deze les leren de kinderen over vorm en inhoud (van een tekst) en ze maken een eigen 'calligramme'. De woorden die zij leren, gaan over de zomer.

Doelgroep

Deze gastlessen zijn geschikt voor groep 7 en groep 8 (bij plusklassen eventueel ook groep 6).

Praktische informatie

Bij deze digitale gastlessen zijn handleidingen voor de leerkracht beschikbaar. Iedere les duurt ongeveer een uur. De lessen zijn los van elkaar te gebruiken.

Aanvragen

Aan de digitale gastlessen zijn geen kosten verbonden. Aanvragen is mogelijk via de knop 'Aanvragen'; u ontvangt automatisch een downloadlink naar de handleiding, met daarin een link naar de digitale gastles. 

Deze website maakt gebruik van cookies.