Logo Universiteit Leiden.

nl en

Meet the professor

Een échte professor in de klas!

Viering

Het Wetenschapsknooppunt Leiden organiseert voor de 6e keer Meet the professor voor groep 7 van reguliere basisscholen in de regio Leiden/Den Haag, de vestigingsplaatsen van de Universiteit Leiden. Alle lessen vinden plaats om 11.00 uur op donderdag 8 februari 2024. Op deze dag wordt 448e de dies natalis (verjaardag) van de Universiteit Leiden gevierd.

Onderzoekend leren

De kinderen maken kennis met onderzoek en wetenschappers, dankzij een les van een professor in hun eigen klas. Onderzoekend leren staat centraal: in zes voorbereidende lessen ontdekken de leerlingen steeds meer over de professor die bij hun in de klas zal komen. Deze lessen volgen de stappen van de onderzoekscyclus en bestaan uit een kort intro (klassikaal) en één of meerdere opdrachten (diverse werkvormen).

Inhoud lessen

De lessen sluiten aan bij Wetenschap & Technologie (W&T) en gaan over wetenschap, onderzoek doen en de Universiteit Leiden. Deze lessen worden verzorgd door de eigen leerkracht op basis van een compleet lespakket dat is ontwikkeld door het Wetenschapsknooppunt Leiden. De leerkracht biedt de lessen op zelfgekozen momenten aan in de periode voorafgaand aan het klassenbezoek op 8 februari. Voor het verzorgen van de lessen is geen specifieke voorkennis vereist.

Specials

Een aantal professoren zal de les in de klas in het Engels verzorgen. Ook is er een les op een bijzondere locatie in de binnenstad van Leiden. Via het aanmeldformulier kan aangegeven worden of uw school in aanmerking wil komen voor één van deze lessen.

Impressie 1e editie

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.
Deze website maakt gebruik van cookies.