Logo Universiteit Leiden.

nl en

Profielkeuzemiddag Kies een Taal!

Zijn jouw leerlingen geïnteresseerd in taal en cultuur maar twijfelen ze of een talig profiel de beste keuze voor hen is? Neem ze mee naar de profielkeuzemiddag Kies een Taal! waar ze kunnen ontdekken hoe leuk, veelzijdig en uitdagend het is om een taal te studeren. Ze komen er achter dat het bestuderen van taal en cultuur veel meer is dan alleen het beter leren spreken en schrijven van een taal. Ze maken kennis met de geschiedenis, literatuur, structuur, en met de sociale en culturele aspecten van een taal, en ontdekken wat de mogelijkheden zijn na een talenstudie.

Voor wie?

Derdeklasleerlingen en hun (talen)docenten.

Wat?

Tijdens de profielkeuzemiddag Kies een Taal! maken leerlingen kennis met een breed palet aan taal en cultuuropleidingen van de Universiteit Leiden en met de rijkdom aan mogelijkheden tijdens en na deze studies. Het programma met werkgroepenoverzicht is bekend!

Wanneer?

Dinsdagmiddag 23 januari 2024, van 12.30–15.30 uur

Waar?

Universiteit Leiden, PJ Vethgebouw (Nonnensteeg 1-3) en Lipsiusgebouw (Cleveringaplaats 1)

Aanmelden

Docenten kunnen zich tot uiterlijk 20 december met een groep van maximaal 15 leerlingen (met een maximum van 2 groepen per school) aanmelden via het aanmeldformulier.

De profielkeuzemiddag Kies een Taal! wordt georganiseerd door door de vaksteunpunten Nederlands en Moderne Vreemde Talen van de Universiteit Leiden in samenwerking met het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland (ONZ).

Deze website maakt gebruik van cookies.