Logo Universiteit Leiden.

nl en

Winnaar Alternatieve-Leeslijst-Award 2023

Op vrijdag 15 december is tijdens een feestelijke bijeenkomst de Alternatieve-Leeslijst-Award 2023 uitgereikt aan Semmy Claassen voor haar pitch voor Feelings: A Story in Seasons (2021)!

De winnende pitch

β€œIn het stripboek Feelings: A Story in Seasons neemt Manjit Thapp ons mee op reis door de seizoenen en haar emoties. Het gebruik van de prachtigste kleuren en tekstuele en visuele metaforen zet ons aan het denken over de – na het lezen van dit boek – niet te ontkennen verbanden tussen de seizoenen en onze gemoedstoestand. Van regen en tranen die vallen als bladeren in de herfst tot creativiteit en bloemen die groeien in de lente: beelden uit de natuur laten ons inzien dat we deel uitmaken van de natuur. Een genot voor het oog en een knuffel voor de ziel.”

Juryverslag

Lees hier het juryverslag!

Over de Alternatieve-Leeslijst-Awards

De Alternatieve-Leeslijst-Awards zijn door het Onderwijsnetwerk Zuid-Holland en de Faculteit Geesteswetenschappen van de Universiteit Leiden in het leven geroepen om boeken onder de aandacht te brengen die scholieren kunnen enthousiasmeren voor lezen en literatuur. Deze informatie is ook te vinden op de websites van ONZ, de vaksteunpunten Nederlands en Moderne Vreemde Talen (FGW-UL) en Letterlijk Leiden.

Deze website maakt gebruik van cookies.