Logo Universiteit Leiden.

nl en

Programma

Het programma van PRE Den Haag bestaat uit drie opeenvolgende blokken en één reflectieblok dat loopt gedurende het hele curriculum. In elk blok kom je steeds meer te weten over de wetenschap. Elke donderdag van 13:00 tot 17:00 volg je onderwijs op de Haagse (en soms ook Leidse) locaties van de Universiteit Leiden, waarvoor je je natuurlijk goed voorbereidt. Op die manier haal je het meeste uit het PRE!

Het Pre-University College Den Haag is ons jongste PRE-programma en onderscheidt zich met haar maatschappelijk en multidisciplinair karakter. Elk blok van het programma is op een andere manier ingericht, zodat je zoveel mogelijk kunt leren. Kies in het menu aan de linkerkant een blok om meer over het onderwijs te lezen.

Studiebelasting

Een student aan het Pre-University College Den Haag volgt elke donderdag van 13:00 tot 17:00 onderwijs op een van de locaties van de Universiteit Leiden. Doorgaans is dit in Den Haag, maar soms ook in Leiden. Deze colleges vereisen bovendien voorbereidings- en/of uitwerktijd. De precieze onderwijslast per blok is te vinden op de pagina's van de verschillende onderwijsblokken. 

De studiebelasting wordt uitgedrukt met behulp van het European Credit Transfer System (ECTS of kortweg EC). Eén EC staat voor 28 uur aan studiebelasting. Het eenjarige curriculum van het PRE Den Haag levert de student 8 EC op. Dat staat dus gelijk aan 224 studielasturen. 

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

Doelstelling van het onderwijs 

Universitair onderwijs prikkelt de nieuwsgierigheid, ontwikkelt een kritische houding en stimuleert het creatief proces voor het verzinnen van oplossingen. 

Niveaus

De Universiteit Leiden heeft voor haar bacheloronderwijs vier niveaus ingevoerd: 100, 200, 300 en 400. Hierbij is het niveau 100 het aanvangsniveau voor een bacheloropleiding. Het onderwijs van het Pre-University College Den Haag is op universitair niveau 100. 

Deze website maakt gebruik van cookies.