Logo Universiteit Leiden.

nl en

Over PRE

Ben jij een enthousiaste leerling die het leuk vindt om meer te doen naast je gewone schoolwerk? Heb jij een brede belangstelling en een onderzoekende geest? Wil je altijd het naadje van de kous weten en ben je niet bang om je grenzen te verleggen? Dan is het PRE iets voor jou!

Het PRE-College is speciaal ontwikkeld voor die leerlingen die behoefte hebben aan een wetenschappelijke uitdaging naast hun vwo-opleiding en al willen ervaren wat het betekent om student te zijn. Het programma is dus bedoeld voor leerlingen die meer kunnen en ook meer willen. Door middel van begeleiding vanuit de Universiteit Leiden en je eigen school word je uitgedaagd om te ontdekken wat jij leuk vindt en kun je je eigen talenten ontwikkelen.

Deze video kan niet worden getoond omdat u geen cookies heeft geaccepteerd.

Verlaat onze website om deze video te bekijken.

PRE-College Leiden

Het tweejarige Pre-University College Leiden is speciaal ontwikkeld voor studenten die in Leiden en omstreken op school zitten en behoefte hebben aan een wetenschappelijke uitdaging naast hun vwo-opleiding. In Leiden leer je hoe je je kunt voorbereiden op een toekomstige academische carrière. Je werkt aan je eigen onderzoek, leert hoe de universiteit werkt en ervaart hoe de academische wereld in elkaar zit.

PRE-College Den Haag

Voor studenten die Den Haag op school zitten, hebben wij een speciaal eenjarig traject ontwikkeld. Als PRE-er kun je op de Haagse vestigingen van de Universiteit Leiden kennis maken met de veelzijdige, internationale en multiculturele leeromgeving die de ‘Hofstad’ te bieden heeft. Als PRE-er ga je je op een praktische manier inzetten om het bestuurlijke hart van Nederland schoner en leefbaarder te maken. Meer informatie vind je bij PRE-College Den Haag.

Deze website maakt gebruik van cookies.