Logo Universiteit Leiden.

nl en

LWSK

De Leidse Weer en Sterrenkunde Kring (LWSK) is een vereniging van amateurs die geïnteresseerd zijn in sterrenkunde, ruimtevaart en meteorologie. De vereniging organiseert maandelijks een lezing over een boeiend onderwerp, gegeven door een expert in het vakgebied.

De LWSK organiseert voor haar leden lezingen en cursussen. Ook biedt de LWSK mogelijkheden om zelf actief bezig te zijn door in kleinere groepjes onderwerpen uit te diepen die je zelf interessant vindt, en daarover informatie te vergaren en onderling uit te wisselen. Verder helpen leden elkaar ook bij het omgaan met een eigen telescoop en het doen van waarnemingen.

De LWSK heeft vele enthousiaste leden die zich actief inzetten voor de organisatie van een avond of een open dag, het voordragen van korte presentaties over hun eigen sterrenkundige interessegebied, het bieden van ondersteuning bij het onderhouden en ontwikkelen van eigen waarneemapparatuur, maar ook voor het bijhouden van onze social media en nog veel meer.

De LWSK is een vereniging waarin veel wordt aangereikt maar de leden ook zelf participeren. Ook nieuwe leden wordt dus gevraagd of zij bereid zijn mee te draaien in één of meer ondersteunende teams.

De contributie bedraagt €12,50 per kalenderjaar. Bij aanmelding na 1 september is de contributie €7,50 tot het eind van het lopende jaar.

Bent u nog geen lid, maar wilt u een keer komen kennismaken en een lezing volgen? U bent van harte welkom. Meld uw komst vooraf aan via een email.

Deze website maakt gebruik van cookies.