Logo Universiteit Leiden.

nl en

JWG Leiden

De Jeugdwerkgroep is een nationale sterrenkunde vereniging voor jongeren die geïnteresseerd zijn in astronomie. De afdeling van Leiden organiseert elke maand een bijeenkomst in de Oude Sterrewacht Leiden.

Activiteiten voor jong en minder jong

Voor iedereen tussen de 8 en 21 jaar valt iets te beleven bij de JWG Leiden. Elke maand is een bijeenkomst in de Oude Sterrewacht waarbij een sterrenkundig onderwerp centraal staat. Zo'n bijeenkomst duurt van 19:30 tot 21:00 en bestaat uit een lezing en proefjes die met het thema te maken hebben.

Naast deze maandelijks activiteiten worden er ook meerdere kampen per jaar georganiseerd. Enkele voorbeelden hiervan zijn het paaskamp, het winterkamp en het zomerkamp. Tijdens deze kampen leer je over allerlei verschillende onderwerpen in de astronomie: van zwarte gaten tot planeten. Ook bestaat de gelegenheid om met telescopen naar sterren te kijken.

Ten slotte krijgen leden ook het tijdschrift Universum thuisgestuurd, dat in 40 pagina's het belangrijkste nieuws, de leukste weetjes en de grote aankondigingen van de vereniging presenteert.

Lid worden? Dat kan al voor €29 per jaar en €14 voor elke extra gezinslid. Leden ontvangen ieder kwartaal een exemplaar van tijdschrift Universum en mogen gratis naar alle maandelijkse activiteiten van de JWG. Daarnaast krijgen ze korting bij het aanmelden voor de verschillende kampen!

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie