Logo Universiteit Leiden.

nl en

Verenigingen op de Oude Sterrewacht

In de Oude Sterrewacht zijn vier verschillende astronomische verenigingen actief. We zijn ontzettend trots op de inzet die deze verenigingen tonen om activiteiten te organiseren.

Op deze pagina staat kort beschreven wat de verschillende verenigingen op de Oude Sterrewacht doen. Voor meer informatie, selecteer een vereniging in het menu aan de linkerkant.

De Jeugdwerkgroep (JWG) Leiden is dé plek voor de jeugd om meer over sterrenkunde te leren! De vereniging organiseert activiteiten voor iedereen tussen de 8 en 21 jaar. Van maandelijkse activiteiten tot sterrenkunde kampen.

Leids Astronomisch Dispuut F. Kaiser (L.A.D. F. Kaiser) is een dispuut van de studievereniging De Leidsche Flesch; een vereniging voor mensen die natuurkunde, sterrenkunde, wiskunde of informatica studeren. Kaiser focust zich op het organiseren van activiteiten die te maken hebben met sterrenkunde, voor studenten en het publiek. Daarnaast helpen ze ook bij de organisatie van evenementen van de andere verenigingen en leveren ze de studenten die de rondleidingen op de Oude Sterrewacht geven.

De Leidse Weer en Sterrenkunde Kring (LWSK) is een vereniging van amateurs die geïnteresseerd zijn in sterrenkunde, ruimtevaart en meteorologie. Vrijwel elke maand wordt een lezing georganiseerd over een boeiend onderwerp, gegeven door een expert in het vakgebied.

De Werkgroep Leidse Sterrewacht (WLS) is ook een amateurvereniging die, naast het organiseren van publieksactiviteiten (zoals het Avondje Sterrewacht), ook veel bezig is met onderhoud van de historische telescopen in de Oude Sterrewacht. Ten opzichte van de LWSK, focust de WLS zich meer op de bouw van telescopen en de mechaniek die daarbij komt kijken.

De LWSK en WLS organiseren ook samen workshops onder de naam Platform Daedalus.

Websites van de verenigingen

Deze website maakt gebruik van cookies.