Logo Universiteit Leiden.

nl en

Scholen

Op de Oude Sterrewacht bieden we een aantal manieren voor scholen om op bezoek te komen. Naast de rondleidingen die wij organiseren zijn er speciaal voor scholen ook workshops te doen.

Verwonderpaspoort

Sterrewacht Leiden is één van de partners van het Verwonderpaspoort, een Leids onderwijsprogramma dat schoolkinderen en families laat verwonderen over de wereld van Natuur, Wetenschap, Technologie en Duurzaamheid. Dat kan in het echt, op school of bij de partners, én in de digitale Verwonderwereld.

Kinderen die in het bezit zijn van een Verwonderpaspoort kunnen bij Sterrewacht Leiden extra eilanden vrijspelen door mee te doen aan een workshop. De Verwonderpaspoorten worden na de workshop gescand bij de Verwondertablet. Daarmee kunnen ze thuis verder leren over hun favoriete onderwerpen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Verwonderpaspoort. Op de website kan het aanbod aan activiteiten bekeken en gereserveerd worden. Rondleidingen kunnen direct bij ons gereserveerd worden met ons aanvraagformulier. Voor vragen kunt u ons bereiken op rondleidingen@strw.leidenuniv.nl.

 

Naast ons verband met het verwonderpaspoort heeft de Sterrewacht Leiden ook hechte banden met educatieve platforms Universe Awareness en Space Awareness.

Universe Awareness

Het aanbod in het onderwijsprogramma van de Oude Sterrewacht is onder andere gebaseerd op de lesmaterialen van Universe Awareness. Dit is een internationaal onderwijsprogramma dat zich richt op kinderen van 4-12 jaar wereldwijd. Het biedt hoogwaardige lesmaterialen voor kinderen en leraren, met een netwerk van sterrenkundigen en onderwijzers in meer dan 64 landen. Universe Awareness werd opgericht aan Sterrewacht Leiden en is één van de projecten van de Astronomy & Society Group van Universiteit Leiden.

Kijk voor meer informatie op de website van Universe Awareness.

Space Awareness

Het aanbod in het onderwijsprogramma van de Oude Sterrewacht is onder andere gebaseerd op de lesmaterialen van Space Awareness. Dit een Europees onderwijsprogramma dat zich richt op kinderen van 8-18 jaar in Europa, Afrika en Azië. Het biedt hoogwaardige lesmaterialen voor kinderen, jongvolwassenen en leraren. Space Awareness werd opgericht aan Sterrewacht Leiden en is één van de projecten van de Astronomy & Society Group van Universiteit Leiden.

Kijk voor meer informatie op de website van Space Awareness.

Deze website maakt gebruik van cookies.