Logo Universiteit Leiden.

nl en

Scholen

Naast de activiteiten die we al bieden, hebben we de ambitie om een breed en actueel schoolprogramma aan te bieden. Deze is nu in ontwikkeling en zal in de komende maanden op deze website verschijnen.

In de tussentijd kunt u kijken naar educatieve programma's over sterrenkunde die reeds in Leiden lopen. 

Universe Awareness

Het aanbod in het onderwijsprogramma van de Oude Sterrewacht is onder andere gebaseerd op de lesmaterialen van Universe Awareness. Dit is een internationaal onderwijsprogramma dat zich richt op kinderen van 4-12 jaar wereldwijd. Het biedt hoogwaardige lesmaterialen voor kinderen en leraren, met een netwerk van sterrenkundigen en onderwijzers in meer dan 64 landen. Universe Awareness werd opgericht aan Sterrewacht Leiden en is één van de projecten van de Astronomy & Society Group van Universiteit Leiden.

Kijk voor meer informatie op de website van Universe Awareness.

Space Awareness

Het aanbod in het onderwijsprogramma van de Oude Sterrewacht is onder andere gebaseerd op de lesmaterialen van Space Awareness. Dit een Europees onderwijsprogramma dat zich richt op kinderen van 8-18 jaar in Europa, Afrika en Azië. Het biedt hoogwaardige lesmaterialen voor kinderen, jongvolwassenen en leraren. Space Awareness werd opgericht aan Sterrewacht Leiden en is één van de projecten van de Astronomy & Society Group van Universiteit Leiden.

Kijk voor meer informatie op de website van Space Awareness.

Verwonderpaspoort

Sterrewacht Leiden is één van de partners van het Verwonderpaspoort, een Leids onderwijsprogramma dat schoolkinderen en families laat verwonderen over de wereld van Natuur, Wetenschap, Technologie en Duurzaamheid. Dat kan in het echt, op school of bij de partners, én in de digitale Verwonderwereld.

Kinderen die in het bezit zijn van een Verwonderpaspoort kunnen bij Sterrewacht Leiden extra eilanden vrijspelen door mee te doen aan een workshop. De Verwonderpaspoorten worden na de workshop gescand bij de Verwondertablet. Daarmee kunnen ze thuis verder leren over hun favoriete onderwerpen.

Kijk voor meer informatie op de website van het Verwonderpaspoort.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie