Logo Universiteit Leiden.

nl en

Scholen

Op de Oude Sterrewacht bieden we een aantal manieren voor scholen om op bezoek te komen. Naast de rondleidingen die wij organiseren zijn er speciaal voor scholen ook workshops te doen.

Verwonder om de Hoek

De Oude Sterrewacht Leiden is een van de partners van het lokale leerecosysteem Verwonder om de Hoek, een Leids onderwijsplatform dat schoolkinderen en families laat verwonderen over de wereld van Natuur, Wetenschap, Technologie en Duurzaamheid. Dat kan in het echt, op school of bij de partners, én in de digitale Verwonderwereld.

Kijk voor ons aanbod op de website van Verwonder om de Hoek. Op de website kunt u ons aanbod aan activiteiten bekijken en een workshop reserveren. Meer informatie over onze schoolprogramma’s vindt u op de pagina Schoolprogramma’s. Rondleidingen kunnen direct bij ons gereserveerd worden via ons aanvraagformulier. Heeft u een ander idee of heeft u vragen, neem direct contact met ons op via rondleidingen@strw.leidenuniv.nl.

Naast ons samenwerkingsverband met Verwonder om de Hoek heeft de Sterrewacht Leiden ook hechte banden met educatieve platforms Universe Awareness en Space Awareness.

Universe Awareness

Het aanbod in het onderwijsprogramma van de Oude Sterrewacht is onder andere gebaseerd op de lesmaterialen van Universe Awareness. Dit is een internationaal onderwijsprogramma dat zich richt op kinderen van 4-12 jaar wereldwijd. Het biedt hoogwaardige lesmaterialen voor kinderen en leraren, met een netwerk van sterrenkundigen en onderwijzers in meer dan 64 landen. Universe Awareness werd opgericht aan Sterrewacht Leiden en is één van de projecten van de Astronomy & Society Group van Universiteit Leiden.

Space Awareness

Het aanbod in het onderwijsprogramma van de Oude Sterrewacht is onder andere gebaseerd op de lesmaterialen van Space Awareness. Dit een Europees onderwijsprogramma dat zich richt op kinderen van 8-18 jaar in Europa, Afrika en Azië. Het biedt hoogwaardige lesmaterialen voor kinderen, jongvolwassenen en leraren. Space Awareness werd opgericht aan Sterrewacht Leiden en is één van de projecten van de Astronomy & Society Group van Universiteit Leiden.

Space Scoop

Een kwalitatief goede website om thuis of in de klas informatie op te zoeken over de ruimte is de website Space Scoop. Space Scoop brengt je elke week het laatste sterrenkundige nieuws uit het heelal. De artikelen behandelen de spannendste kosmische gebeurtenissen in een taal die makkelijk te begrijpen is. Met Space Scoop kom je meer te weten over de nieuwste missies aan boord van het internationale ruimtestation, zie je hoe nieuwe planeten worden geboren en reis je met ons mee naar het vroege heelal. Al ons nieuws en onze foto's komen rechtstreeks van 13 van de beste ruimtevaartorganisaties ter wereld, en wij brengen ze zonder vertraging naar u toe. Dus kom elke week bij ons en zorg ervoor dat u nooit de laatste primeur mist! Tip! Kijk eens op de pagina Ruimtewoorden en vindt de betekenis van alle begrippen in de sterrenkunde.

Deze website maakt gebruik van cookies.