Logo Universiteit Leiden.

nl en

L.A.D. F. Kaiser

Het Leids Astronomisch Dispuut Frederik Kaiser is een vereniging die zich inzet voor de studenten die in Leiden sterrenkunde studeren. Daarnaast zijn ze ook erg betrokken bij de publieksactiviteiten in de Oude Sterrewacht en helpen ze bij de ontwikkeling en uitvoering van andere projecten in het gebouw.

Sterrenkunde is een uitdagende en drukke studie. Kaiser organiseert daarom activiteiten en uitjes zodat studenten (van verschillende jaren) elkaar beter kunnen leren. Natuurlijk hebben deze activiteiten allemaal een sterrenkundig tintje.

Omdat bij Kaiser zoveel studenten sterrenkunde lid zijn, worden studenten geselecteerd door Kaiser als rondleider en suppoost bij de Oude Sterrewacht. We vinden het belangrijk dat onze rondleiders niet alleen enthousiast zijn over sterrenkunde, maar ook voldoende inhoudelijke kennis hebben.

Ten slotte helpt Kaiser ook bij de organisatie van de grote evenementen die plaatsvinden in de Oude Sterrewacht. Denk bijvoorbeeld aan de Museumnacht en de Nacht van Kunst en Kennis. Daarnaast organiseert Kaiser zelf ook evenementen, zoals de Lentelezingen.

Kaiser bestuur 2017 2018
Het bestuur van Kaiser 2017-18. Van Links naar rechts: Kira Strelow, Julia Wasala, Vikram Radhakrishnan, John Hefele en Rutger Rijnenberg

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie