Logo Universiteit Leiden.

nl en

Bezoek de Oude Sterrewacht Leiden

De Oude Sterrewacht wordt nog intensief als universiteitsgebouw gebruikt. Toch valt nog genoeg te zien en te beleven bij dit prachtige monument. Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn.

Sterrewacht gesloten in verband met coronavirus

De Universiteit Leiden volgt de adviezen van het RIVM en van Rijksoverheid op en neemt nieuwe maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid 19 zo veel mogelijk tegen te gaan. Daarom zal ook de Oude Sterrewacht Leiden de komende tijd haar deuren sluiten. Alle evenementen worden afgelast en ook rondleidingen kunnen voorlopig helaas niet doorgaan. Kijk hier voor de nieuwste updates.

Als u zich heeft aangemeld voor een evenement of rondleiding zal er zo spoedig mogelijk contact met u worden opgenomen

Tweemaal per week geopend voor bezoek in combinatie met de Hortus Botanicus

Als u in het weekend een bezoek doet aan de Hortus Botanicus Leiden, kunt u dat combineren met een bezoek aan de Oude Sterrewacht. Aan het einde van de botanische tuin treft u namelijk het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht. In dit bezoekerscentrum treft u een tentoonstelling wat er in de laatste 100 jaar door sterrenkundigen is ontdekt. Ook kunt u tijdens dit bezoek meedoen aan een leuke inlooprondleiding! Lees hier meer over ons bezoekerscentrum. U bent in het weekend welkom op de volgende tijden:

  • Zomer (1 april - 31 oktober): 10:00 - 18:00 uur
  • Winter (1 november - 31 maart): 10:00 - 16:00 uur

Privé rondeidingen en open avonden

Naast de inlooprondleidingen van een half uur bij het bezoekerscentrum, bieden wij ook de mogelijkheid om privé-rondleidingen voor groepen te boeken. Deze rondleidingen worden gepland voor een dag en tijd die geschikt is voor uw groep en zijn al beschikbaar vanaf €65. Lees hier meer over onze rondleidingen.

Ook worden maandelijkse open avonden georganiseerd door één van de Leidse verenigingen voor amateur sterrenkunde. Voor slechts €4 per persoon kunt u genieten een sterrenkundige lezing en (afhankelijk van het weer) van observatietijd met de telescopen. Lees hier meer over het avondje Sterrewacht.

Deze website maakt gebruik van cookies.