Logo Universiteit Leiden.

nl en

Bezoek de Oude Sterrewacht Leiden

De Oude Sterrewacht wordt nog intensief als universiteitsgebouw gebruikt. Toch valt nog genoeg te zien en te beleven bij dit prachtige monument. Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn.

Driemaal per week geopend voor bezoek in combinatie met de Hortus Botanicus

Als u op woensdag of in het weekend een bezoek doet aan Hortus Botanicus Leiden, kunt u dat combineren met een bezoek aan de Oude Sterrewacht. Aan het einde van de botanische tuin treft u namelijk het bezoekerscentrum van de Oude Sterrewacht. In dit bezoekerscentrum treft u een tentoonstelling over sterrenkunde en de geschiedenis van het historische pand. Ook kunt u tijdens dit bezoek meedoen aan een gratis inlooprondleiding. Lees hier meer over ons bezoekerscentrum.

Rondeidingen en open avonden

Naast de gratis rondleidingen van een half uur bij het bezoekerscentrum, bieden wij ook de mogelijkheid om privé-rondleidingen voor groepen te boeken. Deze rondleidingen worden gepland voor een dag en tijd die geschikt is voor uw groep en zijn al beschikbaar vanaf €65. Lees hier meer over onze rondleidingen.

Ook worden maandelijkse open avonden georganiseerd door één van de Leidse verenigingen voor amateur sterrenkunde. Voor slechts €4 per persoon kunt u genieten een sterrenkundige lezing en (afhankelijk van het weer) van observatietijd met de telescopen. Lees hier meer over het avondje Sterrewacht.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie