Logo Universiteit Leiden.

nl en

Bezoek de Oude Sterrewacht Leiden

De Oude Sterrewacht wordt nog intensief als universiteitsgebouw gebruikt. Toch valt nog genoeg te zien en te beleven bij dit prachtige monument. Ontdek hier wat de mogelijkheden zijn.

Bezoekerscentrum

In de kelder van de Oude Sterrewacht vind je ons bezoekerscentrum. Hier vertonen we elk jaar een nieuwe tentoonstelling over het raakvlak tussen sterrenkunde en de maatschappij. Vijf dagen per week hebben we op vaste tijden rondleidingen. Bij deze rondleidingen nemen we je mee naar de tentoonstelling en een telescoop die meer dan 120 jaar oud is! De rondleiding duurt een uur en kost slechts €10. De tentoonstelling is ook vrij te bezichtigen bij een bezoek aan de Hortus Botanicus.

Meer informatie over de huidige tentoonstelling en de inloop-rondleidingen.

Privérondleidingen

Naast de inlooprondleidingen in het bezoekerscentrum, bieden wij ook de mogelijkheid om privé rondleidingen voor groepen te boeken. Deze rondleidingen worden gepland voor een dag en tijd die geschikt is voor uw groep en zijn al beschikbaar vanaf €100. Een gepersonaliseerde ervaring voor jong en oud, voor vrienden of collega's!

Meer informatie over onze privérondleidingen.

Open avonden

Ook worden maandelijkse open avonden georganiseerd door één van de Leidse verenigingen voor amateur sterrenkunde. Voor slechts €5 per persoon kunt u genieten van een sterrenkundige lezing en (afhankelijk van het weer) van observatietijd met de telescopen.

Meer informatie over het avondje sterrewacht.
 

Deze website maakt gebruik van cookies.