Logo Universiteit Leiden.

nl en

Museumclub

De Museumclub is een subvereniging van ProParte.

Doel

In de maanden januari t/m mei en september t/m november museumbezoek met een rondleiding of audiotour. Iedere vierde dinsdag van de maand.

Lidmaatschap

Staat open voor alle ProParte-leden.

Aantal leden 12

Contributie

€ 60 per jaar. De contributie is voor de kosten van de rondleidingen. Een rondleiding kost gemiddeld  € 80.

Voorbereidingscommissie

Nel Rooijmans
Wytske Timmerman

Contactpersoon

Wytske Timmerman
071 - 576 2791
a.w.timmerman@planet.nl

Jaarverslag 2022

In de maand januari was museumbezoek niet mogelijk aangezien we in lockdown zaten. Pas in maart konden we weer het eerste museumbezoek plannen.

In maart bezochten we in het museum van oudheden(RMO) de tentoonstelling Keizer Domitianus met een audiotour. Topstukken uit bekende musea waren in deze tentoonstelling samengebracht.

In april gingen we naar het Kunstmuseum in Den Haag, voor de tentoonstelling Alphonse Mucha met een interessante rondleiding.

In mei bezochten we de expositie Vogelpracht in Teylers Museum. We sloten het bezoek af met een gezellige  gezamenlijke lunch.

In september togen we naar het Katwijks Museum voor de bijzondere tentoonstelling De Vrouw - Van Sluiter tot Cabeltut, waarin de vrouw in de schilderkunst centraal stond.

Het Goudsmuseum was in oktober aan de beurt. Daar bezochten we de tentoonstelling Stille Pracht, die was gewijd aan de kunstverzameling van Paul Arntzenius.

In november waren we in de Hermitage in Amsterdam om met een audiotour de tentoonstelling Love Stories - Kunst, passie en tragedie te zien.

Aangezien de leden van de Museumclub ouder worden, hebben een aantal van hen moeten afzeggen wegens ziekte, verhuizing of andere ongemakken. Het aantal betalende leden is daardoor gekrompen naar 12.

Deze website maakt gebruik van cookies.